Sørnett

Frykter ikke konkurranse

21. oktober åpner Ikea sitt første varehus på Sørlandet. 34.500 kvadratmeter med varer er klargjort før åpningen, men Tom-Ivar Waage Jenssen, daglig leder i Bohus Sørlandsparken, frykter ikke konkurranse.

Publisert:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=z62cqgtwN8o[/youtube]

Solrun Hitland, varehussjef på Ikea Sørlandet, forteller til Sørnett.no at erfaringer fra Trondheim viser at hele markedet fikk et løft etter at Ikea etablerte seg i området, og hun håper at Ikeas nærvær skal gi et løft til regionen.

– Ikea er et lokomotiv i vår bransje, som skaper enorm trafikk og interesse for å fornye hjemmene sine, forteller Waage Jenssen i Bohus Sørlandsparken.

Behov

90 prosent av sørlendingene mener at det nye varehuset vil være et positivt tilskudd til Sørlandet, dette kommer frem i en undersøkelse utført av Yougov på oppdrag fra Ikea. 72 prosent forteller at de har savnet et Ikea-varehus på Sørlandet.

– For oss er det meget gledelig at sørlendinger ser etableringen av det nye Ikea-varehuset som noe som er med på å gjøre Sørlandet mer attraktivt. Og så er det opp til oss å vise oss tilliten verdig, forteller Hitland i en pressemelding.

Nytt varehus

Varehuset som står ferdig skal ifølge Ikea være det mest miljøvenlige Ikea-varehuset i verden. Med et prosjektert energiforbruk på 145 kWh per kvadratmeter, mot gjennomsnittlig 283 kWh på eksisterende hus, blir dette et foregangsbygg ifølge Ikea.

Se gjennom det nye varehuset i videoen under. En runde gjennom varehusets to etasjer tilsvarer omkring 2,2 kilometer.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ctCjvRG3N6g[/youtube]