Sørnett

Musikkstudentene på UiA har ikke en tradisjonell eksamen

Bandet Rossman spiller med Aslak Rossehaug som vokalist

Bandet Rossman spiller med Aslak Rossehaug som vokalist

Studentene ved musikklinjen i Kristiansand opptrer i disse dager på eksamensfestivalen. Her skal de holde konsert for publikum mens de blir vurdert av sensor.

Publisert:

- Jeg syns det er ganske kult, for det er jo akkurat det jeg liker å gjøre. Det er veldig gøy å stå på scenen med kule folk og et fint publikum. Forteller Aslak Rosshaug som er vokalist i Rossman.

 Se klipp fra konserten i går under.

Vanskelig å gi karakter

Hilde Nordbakken er vokallærer, men i går var hun en av sensorene på konserten. Hun forteller at de gir godkjent og ikke godkjent på elevene som opptrer.

- Det syns vi er ålreit. Vi sitter der og prøver å gi tilbakemeldinger både på det som er det som er bra og hva de kan jobbe videre med.

[img145042_2RS]

Hun understreker at det nesten hadde vært umulig å gi en karakter på konsertene, det er så veldig mange roller som spiller inn at godkjent og ikke godkjent systemet fungerer bedre.

- Du kan jo anmelde en konsert. Vi prøver å bruke både objektive og subjektive kriterier. Det kan gå litt på tekniske ting og på estetiske ting som vi prøver å vurdere og gi tilbakemeldinger på. Forteller Jon Marius Åreskjold som er  lærer i musikkteknologi og sensor.

Publikum fornøyde

Martin Bremnes var en av de som var å så på konserten i går. Han går også i klasse med de som spilte konsert.

-Disse to konsertene var helt fantastiske. Jeg digger konseptet til Jo Bohám, så elsker jeg Aslak og gjengen i Rossman fordi de er så utrolig samspilte og man ser at de elsker å spille sammen.

Salen var nesten fylt opp og publikum var ikke flaue med applausen da de to bandene sto på scenen.

[img145042_3RS]

Viktig med helhet 

Aslak Rosshaug er fornøyd med dagens konsert. Etter konserten satt han med vennene sine og drakk øl med godt humør.

Hva tror du må til for å holde en vellykket konsert? 

Jeg tror det er viktig med en viss helhet i konserten, du må virkelig mestre det du driver med. Men jeg tror også at om man har et bra band og ett godt samarbeid så kommer man langt med det.

 

[img145042_4RS]

Jon Olav Sandal er vokalist i bandet Jo Bohám og forteller at alle sangene de spilte på konserten er egenkomponert.

 

 

 

 

 

 

 

Se filmen fra gårsdagens konsert her.

[youtube]https://youtu.be/E6xzksZU-Fw[/youtube]