Sørnett

Offisiell åpning av nye KKG

FLAGGÅPNING: Både det norske flagget og fylkeskommunens flagg ble heist foran nye KKG i dag. Foto: Mandana Goodarzian

FLAGGÅPNING: Både det norske flagget og fylkeskommunens flagg ble heist foran nye KKG i dag. Foto: Mandana Goodarzian

Før var det to rivaliserende skoler, nå er byggene forent og det er også elevene.

Publisert:

Arbeidene for å binde sammen de to skolene "Katta" og Gimle har pågått siden 2007, og til tross for celebert besøk av kronprins Haakon i forrige uke, har den nye bebyggelsen ikke blitt offisielt overtatt før i dag.

- Dette er ikke bare en dag vi har gledet oss til, men også lengtet etter, fortalte rektor Eva Bergh i sin tale etter overtagelsen.

Påbyggingen, som har kostet omkring 100 millioner, skal gjelde for skolens 1500 elever og ansatte og omfatter blant annet spiseplass, aula, lærerværelse, rengjøringsfasiliteter og møteplass. Utbyggingen har selvsagt ikke gått verken elever eller lærere hus forbi.

Støy, støv og kaos

- Det har vært arbeidskrevende, elever har måttet flytte rundt hele tiden, noen dager har man måtte borre i betongen og da har det gått til hele bygget. Men jeg må si at jeg synes folk har vært utrolig flinke, tatt dette med godt humør og vært tålmodige, forteller en lettet rektor og blir støttet av elevrådsformann Jacob Emil Tønnesen:

- Ombyggingen har vært prega av mye støy, støv og kaos, timene har ofte blitt avbrutt av ganske intens boring. Men vi elevene har visst at vi må gjennom dette, og alle er enige om at det er verdt det sånn vi ser skolen i dag.

Stridsøksen evig begravd?

Til åpningen stilte både leder i byggekomiteen Tore Berntsen, utsmykningskomiteen ved Frank Falch, fylkesordfører Thore Westermoen og ordfører Per Sigurd Sørensen. For anledningen hadde KKGs elever engasjert seg i å lage show med både sang og dans, som passet godt i de flotte, nye omgivelsene i bygget som har fått navnet "Krysset".

Og med den nye sammenføyingen av byggene har kanskje også den gamle rivaliseringen mellom Katta og Gimle blitt begravd?

- Før var det jo en voldsom rivalisering mellom byggene, og det var jo gjerne litt forskjellige type mennesker som gikk på Katta og Gimle, men nå er det unisont og greit - alle er venner, forsikrer elevrådsformannen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2cEU-zOv5w8[/youtube]

Nøkkelord