Sørnett

- Viktig å anerkjenne kunstnerne

Stipendvinner og forfatter, Tiril Valeur. Foto: Tiril Valeur

Stipendvinner og forfatter, Tiril Valeur. Foto: Tiril Valeur

Kristiansand kommune deler ut 140.000 til kunstnere fra Kristiansand. Antall stipend og størrelsen på disse blir bestemt av kulturstyret.

Publisert:

Til nå har de fått inn 13 søknader og de forventer at dette vil øke nærmere fristen og komme opp i ca 50. Søkerne deles inn i tre kategorier:
A.) Utdanningsstipend til unge kunstnere
B.) Etableringsstipend til nyutdannede kunstnere
C.) Arbeids-, videreutdannings- eller reisestipend til etablerte kunstnere
- Vi har flest søkere i kategorien for etablerte kunstnere. Kunstnere i utdanning er kanskje ikke like oppmerksom på de mulighetene som finnes forteller førstekonsulent i kulturdirektørens stab, Elin Seland.
Kulturprisen er ment å skulle inspirere og berømme spesiell innsats for byens kulturliv.
- Det er viktig å vise byens kunstnere at vi setter pris på dem, selv om vi til tross for en økning i stipendet ikke kan konkurrere med det private, sier  leder i kulturstyret Abdullahi Alason.

En viktig anerkjennelse

Tiril Valeur var en av de heldige som mottok dette stipendet i fjor.

- Dette stipendet er en viktig anerkjennelse for meg som forfatter, og det er en økonomisk bonus når man jobber freelance og ikke har noen faste inntekter forteller Valeur. Hun fikk 25.000 kroner til å jobbe med bøkene sine om Polly-Esther.
- Å motta dette stipendet betyr at betyr ganske mye, og det føles veldig bra at man blir lagt merke til fra offentlig hold, sier Valeur.

Viktig å skrive for barn

Juryen la vekt på at det er viktig å skrive og illustrere bøker for barn, noe som i tillegg til en god søknad var avgjørende for at hun ble valgt. Hun har gitt ut tre bøker så lang, og debuterte som forfatter i 2008.
- Det er viktig at arbeidet har noe å si for byen, og man vil gjerne gi noe tilbake, sier Valeur. Hun har reist rundt på bibliotek, skoler og barnehager i Kristiansand og lest utrag fra bøkene sine.

Stipendene deles ut 19.desember.

[sniplet faktaboks]