Sørnett

Vil kutte i planlagte barnehageplasser på Lund

Hanna Aase er nærmeste nabo til Bamsebo Barnehage (Foto:studioLL)

Hanna Aase er nærmeste nabo til Bamsebo Barnehage (Foto:studioLL)

Naboene til Bamsebo barnehage på Lund vil stanse utbyggingen av ny barnehage. Naboene klager på støy, antall barn og utseendet på det planlagte barnehagebygget.

Publisert:

I en klage som nabo av barnehagen, Hanna Aase har sendt til plan- og bygningsetaten skriver hun at Marviksveien Vel ønsker en reduksjon i antall avdelinger ved Bamsebo barnehage.

- Vi mener det er for mange avdelinger, og at utvidelsen er for stor. Når du øker antall barn såpass mye. Så øker også trafikken ganske mye, sier Aase.

Det vil bli 18 nye barnehageplasser i Bamsebo når det nye bygget skal stå ferdig høsten 2013. Dette vil være en økning fra 50 til 78 barn.

Inntrengende og forstyrrende

Aase bor så nærme barnehagen at støy fra barnehagebarna er et problem. Aase bor i barndomshjemmet sitt så for henne er det ikke et alternativ å flytte. Men hun har vært inne på tanken.

- Trafikken og støyen i seg selv er så inntrengende og forstyrrende i min hverdag at jeg ofte er på tankene om å leve og bo en annen plass.

Lang prosess

Kristin Rosen, rådgiver i barnehageetaten i kommunen, sier at det har vært barnehagebehov i mange år i Kristiansand. Det kravet som Marviksvei Vel har kommet med om å redusere avdelinger ved Bamsebo er vanskelig.

- Dette har rullet og gått så lenge, sier Rosen.

- Det er gjort en veldig grundig jobb med denne planen. Det er gjennomført sol og skygge analyser på forskjellige årstider, til forskjellige tider. Beboerne rundt får faktisk mer sol enn de opprinnelig hadde tenkt fordi man må fjerne et stort kastanjetre som står på tomta for å få plass til nybygget.

Minner om en kloss

- Måten de har tegnet bygget på synes vi ikke passer inn. Vi synes den minner mer om en kloss, forteller Aase.

Aase forteller at siden det er mange vernede hus i området, så synes hun det blir veldig rart med noe veldig moderne midt inni dette.

- Vi vil jo selvfølgelig ikke lage en plan som er til sjenanse for beboerne, sier Rosen.

[img47764_2LM]

For mye trafikk

Aase trekker fram trafikken som det største problemet.

Rosen forteller at de med hensyn til naboene er blitt bedt om å lage inngang fra to sider. For å få en gjevnere fordeling mellom trafikken i Johan Øydegards vei og Lillemyrveien.

Dette mener Aase bare blir å flytte problemet.

[gallery link="file"]

Detaljeplan for Bamsebo barnehage

Aase tror ikke klagene til Marviksveien Vel vil føre noe sted, og skulle ønske politikerne tok de mer på alvor tidligere i prosessen.

På grunn av klagene over detaljereguleringsplanen vil vedtaket komme opp til behandling i byutviklingstyret senere i høst.