Sørnett

Vil redusere antallet falske alarmer

Kristiansand Brannvesen har hatt 8-10 utrykninger til SiA bolig sine studenthybler de siste ukene. Nå gjør SiA bolig tiltak for å redusere antallet falske alarmer.

Publisert:

Ingvar Jacobsen er brannmester og leder for utrykninger i Kristiansand Brannvesen. Han forteller til Sørnett at de har måttet rykke ut flere ganger de siste månedene.

- Vi har rykket ut 8-10 ganger siden de nye studenthyblene sto ferdig i midten av august, bekrefter Jacobsen.

Oppfordrer til å bruke vifte

Marit B. Grimsrud bor i en av de nye studenthyblene. Hun forteller at SiA Bolig nå går inn for å oppfordre folk til å bruke vifte under matlagning. Det er uklart om dette tiltaket har noe med de falske alarmene å gjøre.

- SiA bolig har hengt opp lapper på kjøkkenet. Her oppfordrer de folk til å bruke vifte under matlaging, forteller 20-åringen.

Lis Hvitstein er husøkonom i SiA Bolig Kristiansand. Hun vil ikke bekrefte om lappene har noen sammenheng med de falske alarmene, men hun er kjent med at lappene er hengt opp i leiligheten.

- Folk skal bruke vifte når de lager mat, utover det har jeg ingen kommentar, forteller hun.

- Det er direkte sløvt

Grimsrud er fornøyd med tiltaket, men synes det er sløvt hvis alarmene går fordi studentene ikke bruker vifte.

- Jeg synes det er sløvt at folk ikke gidder å bruke vifte hvis det er det som er årsaken til at alarmene går hele tiden. Når det er sagt synes jeg det er bra at alle leilighetene er delt inn i hver sin branncelle. Det betyr at alarmen i min leilighet ikke går selv om det er andre i bygget som har utløst en alarm i sin leilighet, såfremt det ikke er røykutvikling i flere leiligheter.