Sørnett

Overrasket barna da barnehagen åpnet igjen

Barna har vært med å velge hva som skal være på veggen Foto: Privat

Barna har vært med å velge hva som skal være på veggen Foto: Privat

Hun har malt kunst på veggene i barnehagen mens barna måtte holde seg hjemme.

Publisert:

12.mars fikk barnehagene beskjed av myndighetene om å stenge på grunn av korona viruset. I tiden etter på har Sara Guttormsen jobbet (21) med å male kunst på veggene i barnehagen. Mens barnehagen var stengt for det fleste barna, var det mye tid til  å male. Derfor valgte hun å bruke denne tiden på å male noe fint til barna kom tilbake igjen. Til vanlig jobber hun selv i denne barnehagen i Vennesla. Hun har alltid hatt tegning og maling som hobby ved siden av jobben. Dette er noe hun bruker masse tid på.

[img206661_2LS]

[img206661_3LS]

Brukte tre dager
Hun har malt lenge, og hun har også malt tidligere i barnehagen. Det var noen andre ansatte som kom med ideen til henne med å male på den tomme veggen i barnehagen, mens det ellers ikke var så mye annet å gjøre i barnehagen sier Sara. Dette var noe hun hadde lyst til å gjøre.

Hun ville male noe barna kunne lære av. Hun har blant annet malt bokstaver, tall, dyr, mennesker og masse forskjellige detaljer.

De barna som var igjen i barnehagen i denne tiden, fikk være med å bestemme hva hun skulle male. Det gjorde ting litt lettere sier Sara.  Jeg brukte tre dager på å male, jeg ville det skulle være bra, og noe barna kunne bruke tid på, og lære noe av sier hun.

Barna tar i bruk det hun har malt
Hun har malt noe liknende før, og har sin egen stil hun maler i.
-Det er litt sånn tegneserie-lignede, sier Sara.
Hun har fått god respons av både de ansatte og barna i barnehagen, av det hun hadde malt.
-Det er så gøy å se nå barna tar i bruk det jeg har laget, de peker på ting, og lærer, det er veldig fint, sier hun.

 

[url=