Sørnett

Prinsesse Dianas stil er fortsatt moderne

Gensere med den populære trenden, puffermer. Foto: Tonje Brennsæter

Gensere med den populære trenden, puffermer. Foto: Tonje Brennsæter

Butikkhyllene bugner over av klær inspirert av 80 og 90-tallet, og flere andre tidsepoker. Den nye filmen Spencer handler om prinsesse Diana og hennes liv. Gjennom filmen kan du se at prinsesse Diana fulgte godt med i trendene som regjerte på hennes tid, dette merkes godt i butikkhyllene hos klesbutikken Claire.

Publisert:


  • Vi får inn svært mange plagg med “puff sleeve”, sier butikksjef hos Claire, Carrie Chen. 

80-tallsmoten er kommet tilbake for fullt. Sterke farger, “baggy” klær og collegegensere. Prinsesse Diana likte å eksperimentere med ulike klesstiler. Hun kunne sees i spreke farger som blant annet rød, orange og blå. Fargerike gensere er det en del av i hyllene hos Claire og andre butikker.  Bluser med puffermer er også noe prinsessen ofte kunne sees i. Victoria Beckham, Kendall Jenner og Jennifer Lopez er noen kjendiser som har tatt del i denne velkjente trenden. Claire får inn alt fra vanlige gensere til dressjakker med puffermer, det er tydelig at mange er inspirert av 80-tallet`s trender. Mange har blitt inspirert av Diana etter serien The Crown kom ut. 

Mom-jeans og blazere tar moteverden med storm
Mom-jeans er et plagg som har blitt sett på prinsessen. Mom-jeans er bukser med høyt liv og som har løstsittende passform. Disse har blitt veldig populære. Chen bekrefter at de har en del mom-jeans i butikken deres. Blazere har gjort et stort comeback, både oversized blazere og vanlige blazere med puffermer, dressjakker med matchende dressbukser er det også mye av i butikkene. 

[img230391_2LM]

Vintagekupp i eget hjem
Mange unge går i foreldrenes klesskap for å finne frem disse vintage-plaggene. Nå for tiden er det mange unge som poster videoer på tiktok hvor de viser hva de fant i foreldrenes skap og hvordan de styler det. Bruktbutikker har også blitt veldig populære for tiden og mange drar dit for å kjøpe brukte, gamle plagg. Diana var også glad i den mer gamle og klassiske stilen. Diana gikk mye i tweed-sett og perler var hun også glad i. Butikksjef ved Claire sa de har fått inn en del perlesmykker, armbånd og øredobber. 

Prinsessen gikk mye i kjoler, fine bluser og blyantskjørt, hun likte også å kle seg mer hverdagslig. Da gikk hun ofte i sykkelshorts og collegegenser.

Revenge dress
I 2017  ble det satt opp en utstilling  med Dianas klær til ære for henne. Diana er veldig kjent for sin “revenge dress”. Denne kjolen anses som en hevn

[img230391_3RM]

til tidligere ektemann prins Charles som innrømmet utroskap på TV. Kjolen er svart, tettsittende og utringet,  noe som strider i mot kleskoden i kongefamilien. Stilen til Diana tok en brå vending etter ekteskapet mellom dem ble brutt. Prinsessens stil reflekterte mer hennes selvstendighet etter bruddet deres.

Med den nye filmen Spencer får Dianas stil igjen mye oppmerksomhet.


  • Jeg har bestilt inn en blazer til neste høst, sier Chen.