Sørnett

Prisstigning i boligmarkedet

Boligene i Agder har blitt mer populære det siste kvartalet (Illustrasjonsbilde)

Boligene i Agder har blitt mer populære det siste kvartalet (Illustrasjonsbilde)

Eiendomsmegler Ståle Thortvedt ved ABCenter i Kristiansand mener oppgangen er så liten at den knapt merkes.

Publisert:

Boligprisstatistikken som ble offentliggjort i dag, viser at økningen på landsbasis er 1,8 prosent fra 2. kvartal til 3. kvartal i år. Oppgangen i Agder og Rogaland utenom Stavanger er  på 1,7 prosent, altså rett under landsgjennomsnittet.

Statistikken viser store regionale forskjeller, med den største økningen i Oslo og Bærum med 4,4 prosent. I motsatt fall har det skjedd en nedgang i boligprisene på Vestlandet utenom Bergen med 4,9 prosent.

- Ingen boom

Eiendomsmegler i ABCenter i Kristiansand, Ståle Thortvedt, sier til Sørnett at markedet virker stabilt og at den oppgangen som statistikken viser ikke er noe eiendomsmeglerne legger særlig merke til.

- Ting tar tid, og vi merker ikke noe kjempetrøkk akkurat. Jeg kjenner meg ikke igjen i aviser som skriver om at det nå er "boom" i eiendomsmeglerbransjen, sier Thortvedt.

Likevel sier han at ting går flyten er bedre i markedet nå, men at det varierer veldig fra bolig til bolig hvor fort salget går. Han kan ikke si noe spesielt om hvilke boligtype som merker størst pågang.

Tror på stabilitet

Thortvedt prisene i boligmarkedet vil holde seg ganske stabilt, selvfølgelig noe avhengig av renteutviklingen.

- Slik utsiktene er nå tror jeg på et stabilt marked, og ikke på den store prisstigningen, avslutter Thorstvedt.