Sørnett

"Ageplay" ein undersjanger av BDSM

Mathias Nielsen foto: privat

Mathias Nielsen foto: privat

Det finst utallige typar fetisjar, mange er sett ned på av samfunnet og nokon går i skyggane usett. Ageplay er en fetisj som baserer seg på rollespill mellom to partar kor den eine er en voksen og den andre er en baby eller eit barn.

Publisert:

Ageplay er ikkje berre ein ting. Det er alt i frå å sitte harmløyst på fanget til sin «daddy» eller fult rollespel kor den submissive parten kan gå med bleier, og den dominante som kan til dømes vere daddy , mommy og onkel eller kva som helst voksen rolle man skulle ønske, sier Mathias Nielsen i eit intervju med sørnett

-Man bruker ofte dei submissive rollene for å rømme fra mykje ansvar i kvardagen.

For lite informasjon

Mathias Nielsen har heldt på med BDSM og ageplay i 11år. Nielsen meina at mangel av kunnskap og arrogant tankegang er nokon av grunnane til at ageplay blir sett ned på.

-Det er ein leik mellom to vaksne, det handlar ikkje om pedofili på noko vis

Pedofili er tiltrekning av barn i før-pubertal alder, og for dei som driv med ageplay er det viktig å kunne opplyse andre om forskjellen

[faktaboks]

 

les meir om BDSM her

DDLG og ABDL

[img198648_2RM]

Sjølv om vi kan sei at ageplay er ein undersjanger av BDSM, finst det enda fleire undersjangera av ageplay daddy dom/little girl(DDLG) og Adult baby/Diaper lover. Ofte i slike rollespel er den submissive parten mykje yngre en i ageplay. Sjølv om det heiter daddy dom betyr det ikkje at det berre er menn som har den dominate rollen det er også mange kvinner som er dominante ofte kalt dominatrix. Ageplay handlar ikkje berre om sex det mykje om å kunne rømme fra virkeligheita og bygge eit sterkt forhold med sin partner.

Ingenting er gjort uten samtykke
I BDSM og ageplay er det alltid ein hovudfaktor det at den submissive ikkje har noko kontroll over kva den dominate kan kotrollere, kva han vil at den submissive skal gjøre, i BDSM er ofte den submissive lenket fast eller bundet av tau slik at personen ikkje kan bevege seg. I begge tilfeller har alltid begge parter forstått kvar sine grenser og bruker ofte kodeord til å sei i fra om noko er galt. Rød er stopp og rosa er at noko er galt, grunnen til dette er rapeplay kor folk tenner på å ta det dei vil uten samtykke, hadde eg hørt nokon rope rødt og den andre parten ikkje stoppa hadde eg gript inn, kommenterer Nielsen.

Større enn man tror
Ageplay og bdsm er noko som skjer som oftast blandt to personar i sin eigen heim er normalt en privat affære. men det det mykje større interresse innenfor BDSM og ageplay enn det man skulle trodd det finst klubber som man kan bli medlem i til dømes Sørlandet BDSM, Oslo BDSM, Rogaland BDSM og mange fleir over heile landet. Det er ikkje sex klubbar, det er for å møte likesinnet personar, påpeikar Nielsen.