Sørnett

"HOVEDPROSJEKT": Ekspert: - Slik bør du ikke gå på jobben

DEKK DEG TIL: Reidar Helliesen fra Sandefjord mener man ikke skal gå på jobb i lårkorte skjørt.

DEKK DEG TIL: Reidar Helliesen fra Sandefjord mener man ikke skal gå på jobb i lårkorte skjørt.

Du kan bli sett på som lite troverdig og uprofesjonell om du stiller på jobb i et kort skjørt eller shorts, ifølge skikk og bruk-ekspert.

Publisert:

- Det kan fort bli slik at du ikke klarer å skaffe deg den tilliten og troverdigheten som du ønsker om du stiller på jobb i lårkort shorts og skjørt. Du skal jo gjerne skaffe deg kunder og klienter, og om du ikke får til det har du mislykkes i prosjektet, sier skikk og bruk-ekspert Reidar Helliesen.

Den historiske mai-varmen har forbløffet meteorologene, og det frister nok for mange å dra på seg noe lett sommertøy før man drar på jobben. Helliesen mener man bør følge visse regler med tanke på kleskoden om sommeren.

- Om du skal være helt på den sikre siden bør man dekke til skulderpartiet, ha shorts eller kjole som går ned til kneskålen samtidig som man heller ikke skal ha for dyp utringning, presiserer han. 

Han legger til at det finnes enkelte unntak.

- Noen ganger er det veldig lov å være radikal, da tenker jeg på kunstnere, artister og reklamebransjen. Da er det nettopp slik du skal gå.

Omstridt diskusjon

Det er ikke første gang diskusjonen om kleskoder på jobb er et tema, men nå har diskusjonen blusset opp igjen. Denne gangen etter at sjefsredaktør i Jyllands-Posten gjorde kort prosess med korte bukser.

- Vi er på en arbeidsplass -ikke en campingplass, skrev Jacob Nybroe i meldingen som nå går sin seiersgang i danske og norske mediehus.

Noen av dem som er uenig med Hellisen og Nybroe sin oppskrift på kleskoder er

[img180594_2RS]

Knut Rugsveen og Jarle Styrvold som er ute på torvet i Tønsberg for å nyte sommersolen.

- Jeg syntes folk skal gå kledd som de vil. Jeg mener shorts bør være lov om sommeren, sier Styrvold. 

Skaper kommunikasjon

Kleskoder har betydning, også for dem som jobber med etterforskning i politiet. Politistasjonssjef Bent Bjune kan nemlig fortelle at under avhør hender det at politiet bryter normalen for å skape en lettere kommunikasjon.

- Det er mulig at man bryter normalen hvis man avhører en som er tatt for første ledd saker med narkotika. Da kan det hende vi dropper den svarte dressen hvis denne personen ikke oppholder seg i et slikt miljø hvor man kler seg slik, sier Bjune.

Påvirket av andre

Skikk og bruk-eksperten forteller at man ofte blir påvirket til å kle seg som de andre på jobben uten at man selv tenker over det.

- Hvis flesteparten på jobben bruker jeans, så er det stor sannsynlighet for at også du kommer til å bruke jeans, avslutter han.

 

Hør radiosaken her: Kleskoder