Sørnett

SPILLANMELDELSE: Call of Duty: Modern Warfare 2

Favelaen i Rio de Janeiro byr på hektiske kamper. FOTO: INFINITY WARD

Favelaen i Rio de Janeiro byr på hektiske kamper. FOTO: INFINITY WARD

Tirsdag slapp Infinity Ward Call of Duty: Modern Warfare 2 på markedet. Sørnett har testet spillet

Publisert:

ac130favela

COD: MW2 ble sluppet til markedet tirsdag denne uken, og analytikere spår at spillet kommer til å bli det mest solgte spillet uansett medium. Selv spår jeg det samme, for dette spillet slår virkelig sjokkbølger i spillverdenen.


For deg som er ny med Call of Duty-serien, baserer utviklerne Infinity Ward seg på å lage såkalte «first person shooter»-spill der du spiller en soldat der du kun ser våpenet du bærer med deg, og ikke hele karakteren din. Serien har tidligere blitt lagt til 2.verdenskrig, men nå har utviklerne også kommet med Modern Warfare og Modern Warfare 2 der du befinner deg i nåtiden.


Utvikleren Infinity Ward tar opp suksessen fra forrige utgave, som ble det mest solgte «first person shooter»-spillet noensinne. Spillet Modern Warfare 2 er en direkte oppfølger etter Call of Duty : Modern Warfare.


Historien


Som nevnt fortsetter historien fra forgjengeren. Slemmingen i denne utgaven er  russeren Zakhaev som driver terrorangrep mot hele verden. Du som spiller trer inn i flere forskjellige roller , blant annet som sersjant Gary «Roach» Sanderson fra den multinasjonale spesialstyrken Task Force 141, som karakteriseres som den beste styrken i verden. Noe mer enn dette vil jeg ikke si. Historien er altfor god til at den skal beskrives med ord, den må oppleves. Det jeg kan si, er at du vil bli overrasket, både av geografiske plasseringer av kampene, twist and turns og enkelte scener som kan bli for sterke for de av oss som ikke tåler nedslakting av sivilie. (Oops!) En ting til: Ikke sett President Obamas panic-room i Washington D.C. før? Det får du nå...


Enspillerdelen av spillet kan gjennomføres på mellom seks til ni timer, avhengig av vanskelighetsgraden du velger. Vanskelighetsgradene varierer fra simpel for de som ikke har spilt first person shooter-spill tidligere, til den vanskeligste der spillet selv annonserer  at "you will die". Ønsker du å spiller mer utover enspillerdelen, kan du logge deg på online-delen av spillet, der du møter andre spillere fra hele verden. Mange kjøper spillet kun for å kunne spille online mot andre, og logger du deg på kan du møte tusenvis av andre spillere.

 

 

 


Grafikk og lyd

 For å kunne levere ett spill som Modern Warfare 2, der det ekte, genuine og virkelige står i fokus, må grafikken, og ikke minst lyden være på topp, og det er det. Uten tvil. Det å legge øyne og ører på TV-skjermen mens spillet ruller er ren og skjær glede. Forventningene mine til grafikken var ikke spesiellt høye, da jeg vet hva Infinity Ward har prestert tidligere. De har alikevell tatt et steg videre med grafikken. Kuler og granater er virkelighetsnære, tømmer du magasinet mot murveggen i favelaen i Rio de Janeiro, så sprekker muren. Snøstormen i den nord-østlige delen av Russland gir deg rett og slett frysninger. Lyden og dialogen har tidligere vært kritisert for å være både gjentakende og av dårlig kvalitet. Dette har utviklerne gjort noe med til Modern Warfare 2. For å si det rett ut: Når jeg får beskjeden om å knerte russeren til høyre, så tar jeg beskjeden seriøst. Misser jeg, får jeg høre det, setter jeg skuddet, så kommer skryten. Stemmene og den metalliske radiolyden gir meg følelsen av de snakker til meg, og at det er virkelig. Ved å bruke headsett vil nok denne følelsen forsterkes ytterligere.

Konklusjon


Vil jeg at du skal spille dette spillet? JA! Jo flere, jo bedre.  Utviklerne i Infinity Ward fortjener alle kronene spillet koster, for vi vil se mer fra dem. Grafikk, lyd, historie, multiplayerdel og virkelighetsfølelsen dette spillet gir meg, fortjener en karakter utover det konvensjonelle.


En sekser eller 10/10 holder ikke for et spill av dette kaliberet, så da våger jeg meg på å gi Call of Duty : Modern Warfare 2  karakteren 12/10