Sørnett

- Alt handler om samspill

HVEM BLIR HISTORISK?: 12. november skal det gjøres opp om den gjeve tittelen "Kristiansands beste FIFA-spiller". Foto: EA Sports

HVEM BLIR HISTORISK?: 12. november skal det gjøres opp om den gjeve tittelen "Kristiansands beste FIFA-spiller". Foto: EA Sports

96 FIFA-spillere skal konkurrere om å kalle seg Kristiansands beste FIFA-spiller.

Publisert:

11. og 12. november arrangeres tidenes første FIFA12-turnering Vågsbygd frikirke.

- Selv om man kun kan velge lag opp til 4,5 stjerner, er det svært få forskjeller på spillerne. Når man spiller to mot to handler alt om samspill de to imellom, sier turneringsorganisator Lars Ivar Bratsberg, som til daglig er ungdomsarbeider i menigheten.

- Dette er et forsøk på å lokke folk til kirken som vanligvis ikke går der, sier han.

Totalt er det 96 spillere fordelt på 48 lag. Så langt er alt fra verdenskjente Liverpool til det nyrike laget fra Russland, Anzhi Makhachkala, med tidligere storkanoner som Samuel Eto’o og Roberto Carlos i spissen.

- Det er rett og slett førstemann til mølla. Jo tidligere man er ute, jo bedre kan lagene bli, sier Bratsberg.

Det har tidligere blitt arrangert slike turneringer nasjonalt og enkelte storbyer i Norge, men aldri i Kristiansand.

- Vi mente det var på tide at vi endelig får noe liknende i Kristiansand siden FIFA er et utbredt og populært spill også her i sør, sier han.

De 48 lagene skal deles inn i 12 grupper. Der spiller hvert lag tre kamper á åtte minutter. Derfra går de to beste lagene videre til sluttspillet. Finalen spilles lørdag 12. november. Det med egen kommentator og 2x15 minutters spilletid.

- Det kan bli store forskjeller i sluttspillkampene. Klarer man å knekke koden til motstanderen, kan sifrene bli stygge.

Selv skal han ikke delta i turneringen, men han vet hvilket lag han skulle valgt om han selv hadde vært med.

- Selv om andre spillere velger storlag, ville jeg valgt Odd Grenland, som jeg har vokst opp med på fotballbanen, sier Bratsberg.

Nøkkelord