Sørnett

Årets første Start 2-tap

Etter en prikkfri åpning på sesongen ble Start 2 sendt ned på jorden av Odd 3.

Publisert:

På de fem første kampene sto Starts rekrutter med tretten poeng, fire seiere og et uavgjorresultat, i 3.divisjon avdeling fem. Poengfangsten så ut til å fortsette mot Odd 3, da lynvingen Adi Markovic sendte sørlendingene opp i føringen etter seks minutter på Sør Arena. Men det så ikke lyst ut for Start lenge. G18-landslagsspiller Erlend Segberg ga bort ballen i en ugunstig posisjon, og telemarkingene kontret inn 1-1. Magnus Hallanvik kunne sendt vertene i ny ledelse rett etterpå, men misbrukte en stor sjanse innenfor 16-meteren.

Prøvde å gjøre grep

Resten av omgangen handlet det bare om Odd 3. Gjestene kjørte over Start og satte inn tre mål til bak Start 2s keeper Mats Olsen. Trener Mattias Andersson prøvde å gjøre grep og satt på den unge angriperen Markus Håbestad, som har bøttet inn mål for både Starts G16-lag og U16-landslaget for Norge. Arendaliten kom til to gode sjanser, men fikk ikke uttelling.

Uttelling fikk heller Odd 3 som gikk opp til 6-1, før Start reduserte to ganger mot slutten ved Magnus Hallanvik og Nicolai Jensen, som utgjorde sluttresultatet 2-6 til Odd til Anderssons misnøye.

- Klassisk juniorkamp

- En klassisk juniorkamp der vi gjør mange feil og blir straffet for det. I et utviklingsløp er det en del ting man må erfare, og dette var kvelden for det. Vi var svake en mot en både offensivt og defensivt. Odd vant det meste av andreballer og var effektive der vi var ineffektive, og da blir det vanskelig å vinne kamper. Når det en gang ble slik, så skal vi lære av det og bruke det i det videre arbeidet, sier Mattias Andersson til Starts hjemmesider.

Den svenske treneren har gått i dress på kampene så langt, etter en avtale med spillerne om at han skulle gå i dress helt til laget tapte. Den avtalen røyk altså i går, og dressen kan henges opp i skapet igjen.

Lagets storscorer Lars Jørgen Salvesen spilte ikke kampen, da han spilte a-lagskamp mot Viking 16.mai og også ser an til å starte neste kamp Sarpsborg 08 på 2. pinsedag. Start 2s tap flyttet dem ned til tredjeplass, to poeng bak Pors Grenland og poenget bak Sandnes Ulf 2.

Start 2s lag (4-4-1-1): Mats Olsen - Nicolai Jensen, Daniel Simonsen (Filip Aukland fra 55'), Mathias Lauvdal, Nicolai Harris - Hans Petter Rolke, Erlend Segberg, Eirik Wichne, Sebastian Nuri (Markus Håbbestad fra 45') - Adi Markovic (Peder Andreas Karlsen fra 30') - Magnus Hallanvik.