Sørnett

Asante skrev treårskontrakt

Ernest Asante i løpsduell med Häckens David Frölund som bare la ghaneseren i bakken under gårsdagens finale i Color Line Cup, som Start vant. Foto: Jon Anders Skau

Ernest Asante i løpsduell med Häckens David Frölund som bare la ghaneseren i bakken under gårsdagens finale i Color Line Cup, som Start vant. Foto: Jon Anders Skau

Start-trener Knut Tørum tror ghaneseren Ernest Asante blir en hit i årets eliteserie.

Publisert:

Foran søndagens finale i Color Line Cup mot Häcken signerte ghaneseren Ernest Asante (22) en treårskontrakt med Start. 

- Han har ekstreme løpsferdigheter, men vi må jobbe litt med det tekniske slik at vi kan få enda flere sjanser ut av farten hans. Han har gjort det veldig bra i denne turneringen, men han er ikke vant med disse spilleforholdene ennå, sier Start-trener Knut Tørum.

NYE BOLAÑOS? Etter Christian Bolaños gikk til FC København i sommer har Start vært på jakt etter en ny høyrekant. Asante, som kom klubbløs på prøvespill, kan være akkurat den spilleren de har vært på leting etter.

I søndagens finale viste 22-åringen, foran de 830 fremmøtte tilskuerne, hva som bor i han. Han satte fart fra egen femmeter og løp forbi en og to spillere før David Frölund syntes nok var nok og la ghaneseren i bakken, og fikk fortjent det gule kortet.

LANGTIDSKONTRAKT. Selv er Asante godt fornøyd med å ha skrevet under for sørlendingene.

- Det er veldig positivt for meg at jeg har signert en kontrakt som binder meg til klubben over en såpass lang periode - da får jeg tid til å utvikle meg som enkeltspiller og lagspiller. Dessuten er det perfekt at signeringen kommer såpass tidlig på året, så har jeg tid til å lære lagets spillesystem, sier ghaneseren.