Sørnett

Dømmer VM for tredje gang

Arne Mikael Kristiansen (48) og Kenneth Abrahamsen (47) har dømt internasjonal håndball siden 1990. Nå dømmer de sitt tredje VM.

Publisert:

TREDJE VM: Arne Mikael Kristiansen (t.v.) og Kenneth Abrahamsen dømte tirsdag kampen mellom Sverige og Danmark. Foto: Norges håndballforbund
TREDJE VM: Arne Mikael Kristiansen (t.v.) og Kenneth Abrahamsen dømte tirsdag kampen mellom Sverige og Danmark. Foto: Norges håndballforbund
- Det har vært en utrolig bra opplevelse så langt, spesielt i går, sier håndballdommer Arne Mikael Abrahamsen til Sørnett.

Tirsdag kveld dømte Abrahamsen, sammen med kollega Kenneth Abrahamsen, den siste mellomrundekampen mellom Sverige og Danmark i Malmö. Dommerparet, som representerer Gimletroll IL, ble i dette verdensmesterskapet plassert i Sveriges sydligste by hvor den største hallen i mesterskapet befinner seg.

- Selv om Norge har spilt store deler av kampen i Jörköping, så har det vært veldig greit å være her nede. Det har vært stor stemning turneringen igjennom, og den stemningen var ikke noe lavere i går, sier Abrahamsen – og fortsetter:

- Jeg var ikke overrasket over at vi fikk kampen. De legger ofte norske dommere til de typer kamper. Det var utrolig moro å se så mange elleville supportere fra begge land, og sånn skal det jo være i “Slaget om Skandinavia”, sier kristiansanderen som er bosatt på Gimlekollen.

21 ÅR SAMMEN. Abrahamsen og Kristiansen er ikke noe nytt navn for de fleste av storspillerne rundt om i verden. De dømte sin første internasjonale kamp i 1990, og de har sett topphåndballen utvikle seg drastisk de siste to tiårene.

- Den største forskjellen fra da vi begynte å dømme er farten. I mordene håndball nytter det ikke bare å ha en god kastearm, du må også være kvikk i beina, og det gjør det selvfølgelig vanskeligere for oss dommere, sier Arne Mikael Kristiansen.

Men det er ikke bare selve spillet som har forbedret seg. Dagens dommere har hverandre på intern kommunikasjon, slik at de kan gjøre avgjørelsene i plenum.

- Det gjør jobben vår utrolig mye enklere, selv om det fortsatt går raskt, sier 48-åringen.

ÉN KAMP TIL? Det gjenstår åtte kamper av årets verdensmesterskap i Sverige, og det er 18 dommerpar til rådighet. Derfor vet dommerne ingenting om når de skal dømme kampene før klokken 9 samme dag.

- Alle parene har jo en forhåpning om å dømme én siste kamp, men en kan aldri være sikker. Jeg håper ikke vi har dømt vår siste kamp ennå, sier Abrahamsen.