Sørnett

Galskapen

11 juni retter en hel fotballverden øynene sine mot det afrikanske kontinent. Sør-Afrika er vert for årets fotball-VM

Publisert:

MATS

Om 15 dager går en hel fotballverden i en måneds fotballtranse. Et høydepunkt man kun opplever hvert fjerde år finner sted i Sør-Afrika; Fotball-VM. Disse dagene fra første match 11. juni, til finalen måneden etter, kommer til å styre livene til mennesker planeten rundt. Jobbskift blir byttet, dater blir flyttet og middager blir kansellert. Det meste blir planlagt i forhold til VM-timeplanen. Folks forventinger til dette verdensmesterskapet er høyere enn noen gang, og mediene har i mange måneder vært proppfulle av VM-stoff.

Godt tilbud

Etterspørselen er enorm, og TV2 og Viasat har broderlig delt rettighetene til VM og leverer et tilbud som er rekordbra. Aldri før har man kunnet se så mange kamper helt gratis. Medaljens bakside er de mange kjærestene rundt forbi som føler seg bedratt til fordel for fotballen. Det kan være vanskelig for jenter uten fotballinteresse å forstå hvor ekstremt viktig fotball er for de fleste gutter.

Scheie med spikeren på hodet

Klisjeene er mange på dette feltet, blant annet Pave Johannes Paul 2 og Liverpools legendariske manager Bill Shankly har kommet med legendariske sitater angående viktigheten av fotball. Personlig syns jeg vår kjære Arne Scheie forklarer fotballens stilling på en forbilledlig måte: ”For mye fotball på TV? Jeg sier som Sølve Grotmol, Det er for mange bøker på biblioteket også”. Så til alle dere som ikke lar dere fascinere av 22 menn løpende etter en lærkule, dere har en tung måned i vente. Hvis dere likevel vil la dere begeistre av fotballens vidunderlige mangfold, gjør som undertegnede og millioner av andre, benk deg foran tv-en den 11. juni til Sør-Afrika-Mexico.

Enten du er supporter av pannekakelandet Danmark, liker solbrune italienere med en overlegen taktisk tilnærming, om du er anglofil eller om du bare liker svette menn; VM i Sør-Afrika inneholder alle de beste landene med alle de beste spillerne, og dette blir et fotballsirkus uten like!