Sørnett

IK Start signerer dansk rutine

IK Starts administrerende direktør Sveinung Hovland overrekker Brian Priske sin nye uniform. Foto: Nicolai Olsen

IK Starts administrerende direktør Sveinung Hovland overrekker Brian Priske sin nye uniform. Foto: Nicolai Olsen

- Jeg er svært fornøyd med å komme til Start og jeg tror jeg kan tilføre klubben rutine og erfaring, sa den danske høyrebacken med tidligere erfaring fra Portsmouth og Club Brügge.

Publisert:

Kristiansand: IK Start kunne stolt presentere sine to nye signeringer på dagens pressekonferanse på Sør Arena. Brian Priske (33) og Ernest Asante (22) fikk begge tatt på seg den gule og svarte Start-trøya foran et samlet pressekorps til stor glede for Start-ledelsen. Forventningene til den danske høyrebacken Brian Priske er ikke blitt mindre etter at han fikk nummeret som har tilhørt tidligere storheter som Trond Pedersen og Hunter Freeman. Priske selv føler at han er klar for oppgaven.

- Jeg er svært fornøyd med å komme til Start og jeg tror jeg kan tilføre klubben rutine og erfaring. Jeg er i god fysisk form og er klar til å ta imot de utfordringene jeg får, sa høyrebacken med tidligere erfaring fra eliteserier både i England og Belgia.

Svært fornøyd
Administrerende direktør i Start, Sveinung Hovstad, var svært fornøyd med de nye signeringene og tror at Priske vil gå rett inn i førsteelleveren.

- Brian kommer til å tilføre oss en erfaring som vi sårt manglet i fjorårets sesong. Han er en offensiv back og kommer til å gi oss den rutinen Clarence Goodson gav oss før han forlot Start, forteller Hovstad til Sørnett.

Hovstad karakteriserer Priske som en komplett back med god innleggsfot og bra fysikk.

Tippeligaens raskeste?
Starts andre signering, Ernest Asante, fikk presentert seg godt i gårsdagens finale i Color Line Cup mot svenske Häcken og er en annen spiller det er knyttet høye forventninger til. Han beskrives som hurtig og teknisk, noe spillerne på det svenske laget fikk oppleve. Selv med bare et par kamper i den gule og svarte trøya har allerede praten begynt å gå om han er Tippeligaens raskeste. Start-trener Knut Tørum har tro på at ghaneseren vil bli en hit i årets Tippeliga.

- Han har en vanvittig fart, og en teknikk som matcher farten hans. Han må bli vant til måten vi spiller på, og vi må bli vant til å bruke ferdighetene hans. Men han kan bli knallgod, sier Start-treneren.