Sørnett

Ingen suksess for Hushovd

Thor Hushovd sliter i varmen i California. (Arkivfoto)

Etter en nedslående 120. plass etter første etappe under Tour of California skulle andre etappe ikke bli noe lettere for Thor Hushovd.

Publisert:

Thor Hushovd slet voldsomt med vamen under den første etappen av Tour of California og endte til slutt på en 108. plass. Under den andre etappen var ikke resultatet særlig bedre for "Oksen fra Grimstad" da han endte på en skuffende 108. plass. Thor Hushovd kom til California med laget sitt BMC med håp om en sammelagtseier, men de to første dagene har vært preget av ekstrem varme og dette har gjort sitt til at Hushovd ikke har kunnet klatre høyere på resultatlistene. Etter den første etappen av sykkelrittet uttalte Thor:

- Dette var de verste forholdene for meg. Jeg liker å starte med 20-25 grader og bli vant til det. Det var et stort sjokk for meg, men det blir bedre i løpet av noen dager. Det er planen min. Å komme meg gjennom de varme dagene, så vet jeg at det blir bedre når det blir kjøligere og jeg er vant til varmen, sa Hushovd til BMCs hjemmeside.

Seier til Colombia

Etappen på 200 km startet med et brudd på fire ryttere som rykket tidlig tidlig på etappen. Bruddet holdt seg i front frem til BMC med sammelagtfavoritten Teejay Van Garderen begynte å kjøre i front av hovedfeltet. Med noen få kilometer igjen av etappen var utbryter gruppen hentet inn og nevnte Van Garderen og Javier Acevedo fra Jamis - Hagens Berman var de to eneste rytterne igjen. Acevedo fikk raskt et overtak på Van Garderen og gikk i mål 11 sekunder før Van Garderen, med Philip Deignan fra UnitedHealthcare Pro Cycling Team på tredje 27 sekunder bak vinneren.

Stiller Sterkt

BMC stiller et sterkt lag til løpet i California i tillegg til nevnte Thor Hushovd og Teejay Van Garderen stiller tidligere verdensmester Phillip Gilbert og Marco Pinotti.

I sammendraget ligger Thor på en foreløpig 113. plass 40 minutter og 3 sekunder etter lederen Javier Acevedo.