Sørnett

Kanonballfeber på UiA

Hanne Blesvik Andersen og Ida Fredrikke Prestårhus gleder seg til kanonballturneringen. Foto: Eskil Fossum Olsen

Hanne Blesvik Andersen og Ida Fredrikke Prestårhus gleder seg til kanonballturneringen. Foto: Eskil Fossum Olsen

12. mars er det duket for kanonballturnering på Spicheren, arrangert av kanonballaget canonicus.

Publisert:

- Kanonballånden har tatt Kristiansand med storm, sier leder i Canonicus, Ida Frederikke Prestårhus. Hun studerer statsvitenskap ved UiA, og trener tre søndager i måneden sammen med resten av laget. Canonicus startet i 2007, og i fjor arrangerte de turnering på Spicheren for første gang.

- Fjorårets turnering ble en stor suksess, og nå gleder vi oss til årets turnering, sier Prestårhus samstemt med styremedlem Hanne Blesvik Andersen.

- Vi hadde egentlig tenkt til å la 32 lag delta. Pågangen var imidlertid så stor at vi lot fire ekstra lag være med, sier Prestårhus.

Likevel står det flere lag fortsatt på venteliste, og hun oppfordrer dem på listen også til å stille opp.

- Det kan jo hende noen trekker seg på grunn av sykdom eller av andre årsaker.


[img34750_2LM]

Fullbooket arrangementet på under fem timer.

- I fjor tok det en halv dag før alle plassene var fylt. Men i år delte vi ut flyers og hadde stand, så det tok bare noen timer før vi ble fullbooket, forteller nestleder Hanne Blesvik Andersen.

Forberedelsene til turneringen er i gang for fullt og jentene i Canonicus har hendene fulle med mailer og festplanlegging.

- Akkurat nå består livet mitt kun av kanonballturneringen. Jeg synes ikke jeg gjør noe annet enn å svare på mailer om den turneringen, sier en ivrig Prestårhus.

Reglene går ut på at hvert lag står på sin egen side av banen og ballene ligger på midten. Når dommeren blåser i fløyta er det førstemann til midten, ta en ball å kaste så hardt du kan på motstanderen. Blir du truffet er du ute. Laget som har en eller flere spillere igjen på banen har vunnet kampen.

[img34750_3LM]

Opptatt av at alle skal få være med.

- Vi prøver å få fram idrettsgleden i alle i en sport alle kan være med på. Det er jo ingen som er ekspert i kanonball fra før av. Det viktigste er ikke å vinne, men å ha det gøy, sier Prestårhus.

- Selv om vi i Canonicus har treninger tre søndager i måneden, tror jeg ikke vi er overlegne. Jeg blir fornøyd bare vi kommer til sluttspillet, avslutter hun lattermildt.