Sørnett

Kristiansand Vipers - Gjøvik (33 - 19)

GOD STEMNING blant Våg Vipers spillerne som ved anledningen tar bølgen og takker de nesten 1000 oppmøtte. FOTO: Bård Vegar Grøntvedt

Takket være storspill av målvakt Katrine Høyland og en målkåt Veronica Kristiansen ble det en ren overkjøring fra Kristiansandsjentenes side. Det betyr cupfinale i Oslo Spektrum 30. desember!

Publisert:

Hele 920 tilskuere tok turen onsdag kveld for å få med seg semifinalen i NM. Det var store forventninger til Vipers, og de innfridde til de grader for hver og en som møtte opp. Hele 33 mål ble scoret, og når de samtidig kun slipper inn 19 bak, blir det mattematisk enkelt å regne ut svaret som ren knusing for Peder Langfeldst jenter onsdag kveld.

Allikevel så startet 1. omgang nervepirrende med balltap og masse tekniske feil i begge ender. Veronica Kristiansen, som ble banens beste spiller med hele 9 mål totalt, åpnet scoringskontoen til Vipers etter 3 minutters spill. Og da var de værste nærvene over. Litt etter litt gikk Kristiansandslaget ifra og ledet hele 1.omgang med 4-5 mål. En 2 minutters utvisning på strekspiller Emma Jonsson ble godt tatt vare på av Gjøvik, hvor de knappet inn med 3 mål og stillingen var 13-10 til hjemmelaget når pausesignalet slo inn.

[img27951_2LM]

Veggen Katrine Høyland

2. omgang startet forrykende med 2 kjappe scoringer til 15-10, men de klarte likevel ikke å riste av seg gjestene fra Gjøvik skikkelig, før de møtte målvakt Katrine Høyland som plutselig bestemte seg for å stenge buret med umiddelbar virkning. Gang på gang ble 100-prosent sjanser av Gjøvik reddet. Og når hun til og med reddet straffene,  ble det nesten synd på Gjøviklaget som hadde reist så langt for å spille kamp. Når redningene sitter, åpner det for kontringsspill i den andre enden av banen, hvor Gjøviks målvakt omtrent ble torpedert med vilje og skudd fra Vipersjentene. Til og med vi journalister klarte ikke å følge med på målprotokollen underveis, hvor det til slutt stoppet på 33-19. 20 mål i 2.omgang var meget imponerende å se på når det samtidig ble pyntet med godt spill og gode kontringer.

Rørt og stolt Vipers trener

Sørnett møter en stolt og  glad trener i Peder Langfeldt med en liten tåre i øyenkroken, som har nådd en av de største bragdene gjennom karrieren. Dette er lagets første cupfinale, og man kunne høre det på stemningen i garderoben med brøl og hyl at dette er noe de virkelig har ønsket seg og kjempet for. Når semifinalen vinnes med 14 mål er det også på en verdig og fortjent måte.

[img27951_3RM]

- Hvordan føles det å faktisk være i cupfinalen, Peder?

- Vi gleder oss til det. Vi har ikke fått sugd så mye på den karamellen enda, men det er jo kjempegøy at vi har klart det! Så går det nok opp utover kvelden for oss hvor stort dette egentlig er. Akkurat nå er jeg både glad og tom samtidig.

- Hvordan var kampen fra ditt ståsted?

"Jeg føler vi hadde kontroll. Det var bare  spørsmål om tid før vi knakk greina. De er 3-4-5 mål bak hele tiden, så jeg følte meg sikker. Så  får vi gjort noen justeringer og da høvla vi over de,"sa en fornøyd Peder. Veronica Kristiansen ble kåret kampens beste spiller av en lokal jury, men treneren trekker også fram Louise Pedersen og Christin Daland,  samtidig med Katrine Høyland som kampens store spillere.

Møter Larvik i finalen.

Den andre semifinalen ble også spilt litt senere i kveld mellom Larvik og Storhamar i Arena Larvik. "Overraskende" nok ble det Larvik som stakk av med seieren, 26-20, og finalen blir derfor mot nettopp de suverene serielederne. Men ingen kan ta ifra Kristiansand Vipers æren og gleden av å faktisk ha kommet seg til finalen. Alt kan skje i cup. Både Peder Langfeldt og Katrine Høyland ga meg et lurt smil når sørnett lurte på hvordan dette skulle feires i kveld. Sistnevnte sa at de virkelig kunne å feire i Vipers, mens treneren bare tilføyde "Ja nå kan du lure!?"

Vil du se og høre mer om kampen, må du høre på Gimlekollen radios aktueltsending klokken 14:00, eller Sørnetts web TV i ruten oppe til høyre på forsiden fra klokken 13:00 torsdag.