Sørnett

Optimisme før ny sesong!

Etter en tung 2021 sesong der IK Start havnet på en skuffende 9. plass, er de endelig i gang igjen med oppkjøringa til kommende sesong, med flere nye spillere i stallen.

Publisert:

-Vi skal ha som mål å forbedre vår prestasjon kamp for kamp, så får vi se hvordan det går. Alle lag skal møte hverandre gjennom sesongen, og vi får ikke gjort noe med andre kamper enn våre, sier Sindre Tjelmeland, trener for IK Start.

Han har nettopp avsluttet dagens trening for Start, og virket godt fornøyd med innsatsen og kvaliteten som ble vist denne formiddagen. Men det er likevel masse som må jobbes med i følge Tjelmeland, etter kampen mot Vindbjart forrige helg.

-Vi er kollektivt misfornøyde med prestasjonen totalt sett mot Vindbjart, men vi syns det har sett bra ut på trening. Vi har et godt utgangspunkt, men også en del ting som må jobbes med, sier Tjelmeland.

Det har blitt hentet inn et par nye spillere foran årets sesong, og Tjelmeland er godt fornøyd med kvaliteten som har blitt hentet inn.

-Jeg vil si jeg er godt fornøyd med de som er hentet inn. De har forskjellige posisjoner, forskjellige kvaliteter og kan bidra bra til gruppa både på og utenfor banen, sier han og er hemmelighetsfull på om det vil komme flere spillere inn eller flere spillere som forlater klubben før sesongstart.

Henrik Robstad, en av de mer rutinerte i klubben, sier at han gleder seg voldsomt til å komme i gang igjen, men at han kjenner litt på ansvaret nå som han er en av de mest rutinerte i klubben.

-Jeg har jo plutselig blitt ¨gammel¨, så det er klart at jeg kjenner på det ansvaret om å ta de godt imot i klubben, og det å vise de hvilken fantastisk by Kristiansand er.

Verken Robstad eller Tjelmeland ønsker å komme med noe mål eller ambisjoner for sesongen, annet enn at fokuset skal være på å forbedre prestasjonen kamp for kamp.

- Hva er grunnen til at dere ikke ønsker å komme med noe konkret mål? Er dere redde for at prosjektet skal mislykkes?

-Nei, det handler om at vi ikke heller har satt oss noe mål om opprykk innad i klubben, men fokus på prestasjon dag for dag. Det er lettere å kunne motivere seg selv hver dag med å bli bedre, enn å motiveres av en mulig plassering i november, kommer det klinkende klart fra treneren.

Start sin første serierunde i OBOS-ligaen er borte mot Åsane 4. april.