Sørnett

Owello grep sjansen

Foto: www.ikstart.no

Foto: www.ikstart.no

Tørum vurderte å benke Solomon Owello foran kampen mot Vålerenga. Det var han glad han ikke gjorde.

Publisert:

Etter 5-3 seieren mot Vålerenga var Start-trener Knut Tørum spesielt opptatt av å rose den fine innsatsen til Solomon Owello  - spilleren som han lenge vurderte å vrake til den viktige kampen.

-         Solomon har hatt en liten ”downperiode” før kampen i dag og det var derfor vi vurderte å heller starte med Ola i dag. Men Solomon fikk sjansen fra start og spilte virkelig en mesterlig kamp sammen med Kleiven sentralt på midtbanen, sier Tørum til Sørnett.

Var det hans beste kamp i Start trøyen så langt?

-         Han var rett og slett ”on fire” i dag og vant så mange baller, samtidig som han fungerte utmerket som ballfordeler. Så ja, det var nok definitivt hans beste kamp for Start så langt.

Er du overrasket over det han leverer i dag?

-         Nei, det er jeg ikke. Det som er så unikt med Solomon er at han er så vanvittig kvikk i føttene, samtidig som han behandler ballen så bra. Han har spilt på mange dårlige baner i Nigeria og du kan se hvordan han, gjennom det, har utviklet en utrolig bra nærteknikk.

Til tross for den gode kampen mot Vålerenga mener Start-treneren det er viktig at publikum viser forståelse for at Owello av og til svinger i prestasjonene.

-         Det som mange ikke vet er at Solomon bare er 20 år gammel. Om han i det hele tatt er tørr bak ørene, ja, da er det bare så vidt. Men han har et utrolig stort potensiale og kan bli en veldig, veldig god spiller for Start. Det så vi her i dag.

Må vokse på de gode kampene

Start-treneren mener det er viktig for Owello å ta utbytte av de gode prestasjonene for å heve bunn-nivået sitt.

-         Han må bare stabilisere seg og vokse i takt med de gode prestasjonene. Solomon på sitt beste reagerer utrolig kvikt på ballbevegelse med sitt lave tyngdepunkt, og da er han veldig viktig for tempoet i spillet vårt.

Etter fire runder av årets Tippeliga ligger nå Start på tredjeplass på tabellen, to poeng bak ledende Aalesund. I neste runde venter Brann i Bergen.