Sørnett

- Rent instinkt

Mål nummer to: Christian Tveit (19) banker inn sitt andre mål for kvelden. Foto: Magnus Furuli Johannessen

Mål nummer to: Christian Tveit (19) banker inn sitt andre mål for kvelden. Foto: Magnus Furuli Johannessen

Christian Tveit (19) sier han handlet på rent instinkt da han på elegant vis rundet keeper og scoret sitt første mål for Start.

Publisert:

Start vartet opp med skikkelig festfotball på fotballens nasjonaldag, og inntok tabelltopp i 1. divisjon. Notodden ble sendt hjem med sju mål i sekken, to av dem signert unggutten Christian Tveit. Espen Hoff startet kampen, men måtte kaste inn håndkleet etter å ha pådratt seg en strekk i en løpsduell. Mons Ivar Mjelde valgte da å sette inn Tveit.

- Da jeg fikk beskjed om at jeg skulle inn, visste jeg ikke helt om jeg skulle varme opp eller ei. Jeg fikk beskjed om å bare gjøre meg klar fortest mulig, og det gjorde jeg. Det var veldig gøy å komme inn så tidlig, sier unggutten til Sørnett.

Tveit ble byttet inn i det 32. spilleminutt, og bare et minutt senere snappet han opp den løse ballen mellom Notoddens forsvar og keeper. Han rundet bortelagets keeper elegant, og fra spiss vinkel satte han ballen mellom stengene.

- Idet jeg fikk ballen i beina, tenkte jeg kun på å få den i mål. Jeg handlet på rent instinkt. Tok et touch til siden, rundet keeper og banket ballen i mål, sier Farsundsgutten.

Dette var hans første mål for Start. Men bare 50 minutter senere puttet han sitt andre. Etter at ballen hadde vært innom flere hoder inni boksen, falt ballen ned til en godt plassert Tveit. Han brente til på halv volley, og kunne juble for sitt andre mål i gul drakt.

- Det var veldig deilig å score to mål i dag. Det er det vi spisser liker. Det var også et bra liv på tribunen. Tigerberget og Ultras holdt trykket oppe, da blir det ekstra gøy, sier Farsundsgutten.

Treneren imponert

[img66436_2RS]

Mons Ivar Mjelde var naturlig nok veldig fornøyd med lagets prestasjoner mot Notodden.

- Dette er en flott kamp av oss. Vi har god kontroll. Kampen blir selvsagt preget av at Notodden blir redusert til ti mann så tidlig i kampen, men vi kjemper godt, sier Mjelde.

- Hva synes du om innsatsen til Christian Tveit?

- Jeg er veldig imponert over det han gjør i dag. Han står på, jobber hardt og scorer to mål. Det er utrolig kjekt at en ung Farsundsgutt får en slik opplevelse på denne dagen, sier Start-treneren.

Hoff ut med skade

Espen Hoff var usikker før kampen, på grunn av en kneskade. Men han måtte gi seg etter en drøy halvtime på grunn av en strekk.

- Dessverre er det ikke samme skaden. Dette er nok en strekk på baksiden av låret. Det er uvisst hvor lenge jeg blir ute, sier Hoff.

Men til tross for skaden, nøt han målfesten resten av kampen ble.

- Det er ikke gitt at man feier laget av banen selv om vi er en mann mer nesten hele kampen. Veldig fornøyd med hvordan vi fremstår, og sju mål er bra uansett.

Også Hoff var imponert over mannen som erstattet han i kveldens kamp.

- Christian Tveit gjorde dagen min litt bedre. All ære til den jobben han har gjort. Han fortjente virkelig de to målene i denne kampen.

I morgen skal Start-spillerne til byen og feire 17. mai sammen med hele Kristiansands befolkning.