Sørnett

Sjansesløseri i lokaloppgjør

HØYT TEMPO: Begge lag ga hundre prosent fra start av. Foto: Lars Rødseth

(Fløy-Start 2 1-1) Mange farligheter, men det endte med ett mål hver i Sørlandshallen.

Publisert:

Onsdag kveld var det duket for årets andre Kristiansand-derby, etter at Start slo Vindbjart 4-1 fredag forrige uke. Denne gangen var det Fløy som møtte Start 2 i Sørlandshallen. Det var tydelig at selv om det var treningskamp så betydde det mye å vinne lokalderbyet. Rundt 100 tilskuere hadde møtt opp for å følge oppkjøringkampen.

[img138096_2RM]

Høyt tempo fra start

Begge lag gikk ut i hundre, og de første minuttene var preget av to lag som ville presse høyt, men ingen av lagene kom til de store målsjansene. Den første sjansen gikk til Fløy da Henrik Byklum ble spilt åpen etter et godt angrep langs venstre kant, men den nyutlånte spilleren satt ballen like utenfor fra seks meters hold. Fem minutter senere var det Start sin tur til å yppe seg. Peder Andrés Åsemoen Karlsen brøt inn i banen fra venstre kant, rundet to spillere, men dessverre sto ikke skuddet i stil med forarbeidet.

– Det var en god gjennomkjøring for oss. Jeg synes kampen bærer preg av at det er første kampen i år, men synes vi får god kontroll og følger kampplanen godt fra start. Vi hadde mange gode sjanser, spesielt i førsteomgang, som jeg synes vi burde utnyttet bedre, men slik er det når spillere ikke er i kampform enda, sa assistenttrener Morten Halvorsen til Sørnett.

[img138096_3RM]

Etter en halvtime spilt ble vi vitne til en situasjon der det så ut som Fløy ble snytt for et soleklart frispark, til publikums fortvilelse. Like etterpå så vi Magnus Ask Mikkelsen haltet av banen i store smerter. Det viste seg at Mikkelsen hadde en tå som sto feil vei, og ble kjørt på legevakta for en sjekk.

– Magnus (Ask Mikkelsen) har blitt kjørt til legevakta, så tar vi det derfra, sa Halvorsen angående skaden.

På den fjerde skal det skje

I det 39. spilleminutt kom Fløy til en kjempesjanse etter godt forarbeid fra Henrik Dahlum som løpte fra Start-forsvaret, alene med keeper spilte han medspiller fri på fem meter, men skuddet gikk utrolig nok utenfor. Dermed gikk lagene i garderoben ved stillingen 0-0.

Etter pausen var det Fløy som kom best i gang, og allerede to minutter ut i omgangen smalt det i stolpen. Fire minutter senere fikk Dahlum en gavepakke fra Start-keeper Mats Olsen som mistet en ball innenfor sekstenmeteren. Dahlum lobbet frekt over keeperen men presterte å sette ballen utenfor det åpne målet. I det 55. spilleminutt fikk Fløy endelig uttelling. Et langt kast fra høyresiden ble headet i mål av innbytter Torjus Kydland, til publikums begeistring.

Start utligning

[img138096_4RM]

Etter scoringen handlet det meste om Start. Først et skudd fra Nichlas Ulvseth som keeper reddet til corner. Etter det slo Start leir rundt sekstenmeteren til Fløy. I det 61. spilleminutt fikk Start endelig uttelling da Karlsen ble spilt gjennom. Alene med keeper gjorde han ingen feil og satte kontrollert inn 1-1-målet.

– I andreomgang starter vi meget godt og får en god scoring fra Torjus (Kydland), men etter det blir vi slitne og får litt for mye strekk i laget. Målet til Start kom nettopp på grunn av det, noe jeg er misfornøyd med og er noe som vi må rette opp i, fortalte Halvorsen til Sørnett.