Sørnett

Skal tilbake til eliteserien

TOUCHDOWN: Åsmund Skomedal gir her Gladiators seks poeng mot Os Wolverines på Karuss Colosseum. Foto: Thore Fossheim

TOUCHDOWN: Åsmund Skomedal gir her Gladiators seks poeng mot Os Wolverines på Karuss Colosseum. Foto: Thore Fossheim

Daniel Levy fra New Orleans, som har lang erfaring fra både europeiske og amerikanske fotballag, blir hovedtrener for Kristiansand Gladiators.

Publisert:

1. mars tar amerikaneren Daniel Levy over som hovedtrener for Kristiansand amerikanske fotballag, Gladiators. Etter trenerens ankomst kommer klubben til å sette seg ned og lage en langsiktig plan om å få Vågsbygd-klubben tilbake i eliteserien.

[img31367_2RS]

- En trener av Daniels kaliber med College-erfaring og vinnende trener på High School betyr et enormt sprang i kunnskap. Til seniorlaget tror jeg han kan tilføye en mer profesjonell tilnærming til trening og kamper, samt at han vil få laget veldig godt organisert på kort tid, sier Gladiators-spiller Allan Wetrhus som var trener for laget som vant sluttspillet i 2. divisjon i fjor.

Om to ukers tid starter oppkjøringen mot sesongen 2011 og første kamp hjemme mot AFC Show på Karuss Colosseum.

- Vi kommer ikke til å forvente mirakler av Daniel siden vi har mistet flere av de sentrale spillerne fra i fjor. Men vi håper å kunne legge en langsiktig plan hvor vi bygger laget

GRØNNE TALL
Gladiators-styret gikk på en større økonomisk smell i forbindelse med Quart-festivalens bebudede konkurs høsten 2009, ble seniorlaget nødt til å trekke seg fra 1. divisjon for sesongen året etter. Etter det har klubben jobbet knallhardt for å få på plass fornuftige økonomiske rammer og penger til drift av klubben. Dette året kan igjen kristiansandsklubben budsjettere med grønne tall.

- Økonomi betyr til syvende og sist alt i slike idretter. For å spille i eliteserien må vi minst ha to importerte spillere samt nok penger til å spille europacupkamper Derfor er det gledelig at klubben presenterer grønne tall, og nå ser lyst på driften i årene fremover, står det videre i meldingen.

FOKUS PÅ UNGDOM
Kristiansanderne, som i år også spiller i 2. divisjon, har ikke lov med importerte spillere før de er tilbake på det øverste nivået i Norge. Derfor mener Wetrhus ar fokuset ligger på rekrutteringen av unge spillere.

- Siden den nye treneren har trent flere College-lag i USA, har han god erfaring med rekruttering. Derfor håper vi han kan være med å trene opp de unge spillerne vi har på rekruttlagene, sier Wetrhus.