Sørnett

Slår tilbake mot kritikken fra tidligere Start-stjerne

Talentutvikler i Start, Morten Halvorsen.             (Foto: Lars Erik Larsen)

Talentutvikler i Start, Morten Halvorsen. (Foto: Lars Erik Larsen)

Talentutvikler i Start, Morten Halvorsen, mener Tore André Dahlum bommer når han sier at talentutviklingen i Start er skremmende.

Publisert:

Tidligere denne uken kritiserte Tore Andre "Totto" Dahlum talentutviklingsarbeidet i Start her på Sørnett.no. Starts talentutvikler Morten Halvorsen er ikke enig i kritikken.

- Vi har flere på aldersbestemte landslag. Kanskje ikke like mange som tidligere, men dette går opp og ned. Siden 2005 har vi hatt 10-11 lokale i stallen, og flere av disse spiller fast nå.

Halvorsen legger ikke skjul på viktigheten av talentutvikling for Start.

- Vi ønsker 50 prosent lokale spillere i troppen, så det er ingen tvil om at dette er ekstremt viktig for oss.

"Totto" mente også at Start var altfor dårlig til å finne spillere rundt om i kommunene i Vest-og Aust Agder. Halvorsen innrømmer at klubben kunne vært bedre på dette området.

- Det har vært vanskelig for oss å følge spillere rundt om i hele fylket. Det er lettere her i Kristiansand, men vi skulle selvfølgelig gjerne vært bedre på dette området.

Trener for årets Start 2 lag, Bård Borgersen, tror ikke talentutviklingen har stoppet opp dette året selv om andrelaget har spilt i tredje divisjon.

- Jeg tror dette året har gjort godt for de yngste guttene. De har fått inn mestringsfølelsen, og da utvikler de seg. Divisjonen holder i tillegg et ganske bra nivå med 6-7 gode lag.

Han tror samtidig at Start 2 kunne klart seg fint i andre divisjon til neste år.

- Tidligere i år kunne nok dette laget med så unge spillere spilt på seg negative opplevelser i andre divisjon, men med den utviklingen de har hatt i år tror jeg de ville klart seg fint i andre divisjon, avslutter Borgersen til Sørnett.