Sørnett

Søndagskveld var festkveld

Blodfan: Lars Christian Hillestad har sett alle årets kamper til New England Patriots. Foto: Stian Drake

Blodfan: Lars Christian Hillestad har sett alle årets kamper til New England Patriots. Foto: Stian Drake

Fansen var samlet da USAs nasjonalidrett, amerikansk fotball, skulle avgjøre hvem som ble årets mester under Super Bowl.

Publisert:

Inne i lokalene til Harveys er det god stemning en times tid før kampstart. Quizresultater leses opp og klassiske amerikanske måltider inntas på flere av bordene. Nesten innerst i lokalet sitter patrioten Lars Christian Hillestad. Han er Patriots-fan og har fulgt sporten i mange år. Laget fra Massasschusetts er vært favoritten hele veien. I år har han sett alle kampene deres, samt mange andre lag sine kamper.
- Det hele startet da jeg ble dratt med for 14 år siden på en kamp i Drammen, etter dette har det bare bygd seg opp, forteller Hillestad.

Fascinasjonen hans kommer av at hele spillet er så avansert.
- Det er så utrolig masse som skjer, idretten kan ta nye vendinger hele veien, sier han.

Kampstart nærmer seg og veddemålene sitter løst. Til og med myntkastet blir det satt penger på. Selv om man sitter i en sportspub seks tidssoner unna arenaen kan man få gåsehud av jubelen som kommer i det avsparket blir tatt. Det er ikke tvil om at de rundt 75 personene som er tilstede vet hva de har kommet for å få se.[sniplet faktaboks]

Julaften
På bordet bak sitter trener i Kristiansand Gladiators, Jørgen Benestad Johansen. Sammen med store deler av laget sitt følger de spent med på noe de har gledet seg lenge til.
- Denne kvelden er som julaften for oss i dette miljøet, sier Johansen.

Han forklarer at Super Bowl er årets happening i amerikansk fotball og laget samles hvert år for å se kampen. Treneren sitt favorittlag spiller ikke i årets finale, men han storkoser seg allikevel.
- NFL er mye større enn amerikansk fotball i norsk sammenheng. Det kan ikke sammenlignes, sier han.

[img56000_2LM]

Søvn er heller ikke noe problem. Han har selv tatt fri fra jobben, men forteller at noen på laget skal på jobb dagen etter.

Ser framover
Klokken 12 dagen etter tar Sørnett kontakt med en noe trøtt Hillestad. Laget hans tapte kampen 21-17.

- Jeg er jo selvfølgelig noe deppa, men det var en spennende kamp, sier han.

Han forklarer at at det var tre dårlige mottak som gjorde at Patriots mistet seieren til gigantene fra New York. Neste år er det allikevel nye muligheter.
- Jeg mener at laget er godt nok til å dra seieren i land, også neste år, sier han til Sørnett.

Om dette skjer gjenstår bare å se. Det er et år til fansen feirer sin egen jul nok en gang.