Sørnett

Start rapporteres til NFF

ALLE FOTO: SIMEN HÅLAND

ALLE FOTO: SIMEN HÅLAND

Starts supportere Menigheden skapte god stemning med konfetti før kampen mot VIF på Sør Arena i går. Og de nøyde seg ikke med det.

Publisert:

I andre omgang av kampen ble det skutt opp bengalske lys fra hjemmetribunen. Dette fikk NFF-delegat Frode Hovdal med seg, og han har rapportert det inn til Norges Fotballforbundet.

Klare regler

Sven Olav Larsen, leder i doms- og sanksjonsutvalget i NFF, forteller at dette er et brudd på reglene de har satt.

- Jeg kjenner ikke til denne enkeltsaken, men bruk av pyroteknikk er brudd på våre regler. Omfanget og om det har skjedd før er ting vi vil vurdere om denne saken blir tatt videre til oss fra forbundsstyret i fotballforbundet, sier han til Sørnett.

I fjor ble Vålerenga idømt en bot på 50.000 kroner for bruk av bengalske lys på tribunen, men Larsen vil ikke spekulere i hvor stor en eventuell Start-bot vil være på.

Grunnløst regelverk

Leder i Menigheden, Alexander Jahnsen, forteller at supporterklubben søkte om tillatelse til bruke nødbluss under kampen, og at de nok en gang fikk negativt svar.

- Norges Fotballforbund tillater dette med sitt grunnløse regelverk. Dette skjer i kontrollerte former under kamp og kun blant medlemmene i Menigheden. Derfor skjønner vi ikke regelverket,  sier Jahnsen.

Han frykter ikke boten og mener Start setter pris på den gode stemningen de har skapt under årets kamper.

- Selv om det som skjedde i går ikke var i regi av Menigheden, vil vi ikke ta avstand fra det. Vi gjør dette for å skape god stemning på Sør Arena. Noe vi også klarer, sier Jahnsen.

Taus

Midlertidig administerende direktør i Start, Rune Jakobsen, synes det er bra at Menigheden lager god stemning under kampene.

- Så lenge de har søkt om å få bruke pyroteknikk under kampene er dette helt i orden for oss. Men skjer det uten tillatelse, tar vi avstand fra det, forteller han.

Jakobsen vil ikke si noe om hvordan en eventuell bot vil bli mottatt i den fra før økonomisk pressede klubben.

- Vi får ta dette når og om det kommer, sier han til Sørnett.