Sørnett

Stjernebesøk i Karusshallen

Keeperkjempen: Silje Galdal fornøyd tross tap. (Foto: Rune Westbye)

Stjernegalleriet til Larvik HK dro i land en komfortabel 15 - 26 seier mot Vipers Kristiansand i Karusshallen. Etter en forferdelig første omgang, hevet sørlandsjentene seg betraktelig i andre omgang.

Publisert:

Det var tiende gangen disse to lagene møtes, og igjen ble Larvik for sterke som ved alle de tidligere møtene. Larvik startet kampen i et voldsomt tempo som hjemmelaget overhodet ikke klarte å henge med på. Anført av en for dagen strålende opplagt timålsscorer  Linn Kristin Rigelhuth Koren, dominerte Larvik første omgang.

Oppgaven ble ikke noe lettere for hjemmelaget da landslagsstjernen Kristine Lunde-Borgersen måtte forlate banen tidlig i kampen med en håndskade. Skaden viste seg å være et brudd i pekefingeren, og i tillegg var tommelen gått ut av ledd. Nå tyder det meste på at også VM ryker for håndballstjernen.  Larvik fremviste det spillet som gjør at de er det suverent beste laget i Norge, og gikk til pause med 15 - 4 ledelse.

Keeperspill av klasse

Etter pause var det et helt annet hjemmelag som entret banen. De hadde åpenbart ikke tenkt å være bekjent av innsatsen i første omgang.

[img44169_2RS]

Fremst i striden gikk keeper Silje Galdal, som startet kampen på benken. Men var fantastisk da hun etterhvert kom på banen.

- Jeg er veldig fornøyd med egen innsats. Det er alltid vanskelig å komme inn midt i 1. omgang. man finner ikke helt rytmen. I 2. omgang gikk det mye bedre. Alle jentene var på hugget, og da klarte vi å gi de kamp, avslutter en tydelig fornøy Galdal.

Galdal vartet opp med en rekke klasseredninger, noe som åpenbart innspirerte medspillerne og kampen for å vinne andre omgang var i full gang.

Galdals glimrende keeperspill ble fulgt opp av lagvenninene. Godt vingspill av Christina O'Sullivan og en skuddvillig Maria Louise Hansen, gjorde at Vipers knappet litt inn på Larviks ledelse.

Rutinemessig avsluttning

[img44169_3RS]

-Vi kom ut i til andre omgang med veska i hånda, og da er det vanskelig å løpe. Sa en oppgitt Larviktrener Ole Gustav Gjekstad til Sørnett etter kampen.

Den solide pauseledelsen til Larvik, gjorde at Vestfold-klubben kom ut til andre omgang åpenbart på sparebluss. Men det rutinerte stjernegalleriet klarte å redde uavgjort i andre omgang i en kamp som til slutt endte 15 - 26 til den suverene seriefavoritten.