Sørnett

Stortap for Kristiansand Pirates

Kristiansand Pirates nådde ikke helt opp i kampen mot Frøya Basket. Foto: Børje Fonn Skaar

Kristiansand Pirates kunne tatt et steg nærmere sluttspillet i BLNO med seier mot Frøya Basket i helgens oppgjør.

Publisert:

KRISTIANSAND: Kristiansand Pirates var i poengnød da bergenslaget Frøya Basket kom på besøk 23. januar. Etter å ha slått Frøya to ganger tidligere i sesongen, var optimismen stor blant både spillere og publikum.

Skadet
Frøya gikk hardt ut og tok tidlig kontroll over kampen. Ting ble ikke bedre da Pirates-kaptein Arne Danielsen måtte ut med en ankelskade åtte minutter ut i kampen. Etter første periode stod det 12-26 til bortelaget fra Bergen.

- Vi har en del spillere ute med skade, så tapet av Arne Danielsen gjorde ting enda vanskeligere for oss, sa trener Dan Mobbs til Sørnett etter kampen.

I andre periode fortsatte Frøya sin dominans og økte ledelsen ytterligere. Lagene gikk til pause med  stillingen 25-47 og Pirates hadde en hard oppgave foran seg.

Må forbedre seg
Etter pausen kom kristiansandslaget ut med ny giv og tok åtte raske poeng mot Frøyas ene etter to spilte minutt. Publikum og spillere glimtet lyset i enden av tunnelen, men Frøya kom tilbake og tok igjen kontroll over kampen. Stillingen etter endt periode var 44-68 og kampen var mer eller mindre avgjort.

Den siste perioden fastslo Frøya sluttresultatet til 65-91 og Pirates gikk på sitt fjerde tap på rad.

- Frøya spilte bra i dag, og når vi mangler en del spillere blir det dessverre tap. Antonio Russel var god i dag, men resten av spillerne må forbedre seg til neste kamp, oppsummerte Mobbs etter at det tiende tapet for sesongen ble konstatert.

Neste kamp for Pirates er mot tabelljumbo Ammerud Basket 5.februar.