Sørnett

Takket nei til spill i BLNO

Her er årets Kristiansand Pirates. Foto: Anthony Trondsen

Her er årets Kristiansand Pirates. Foto: Anthony Trondsen

Etter mange år med i vår øverste basketliga (BLNO), valgte Kristiansand Pirates og trener Anthony Collins å satse i 1.divisjon for å kunne gi lokale spillere et bedre tilbud.

Publisert:

-Vi hadde valget mellom å spille i BLNO eller 1.divisjon. Vi hadde flere betenkeligheter med det, men den største grunnen til at vi valgte 1.divisjon var at vi ikke kunne betale profesjonelle spillere fra USA for å komme til klubben. Dessuten har klubben gått igjennom en restruktureringsperiode hvor vi har fokusert på å utvikle talenter lokalt.

Vårt mål er å bli ledende på utvikling av egne talenter og øke interessen for basketball på Sørlandet. Vi ønsker ikke å være avhengige av utenlandske spillere for å ha et lag som kan hevde seg, sier trener for Kristiansand Pirates Anthony Collins til Sornett.no

Stallen består av 26 spillere. Spillerne som presterer på trening får spille i 1.divisjon, mens de andre veksler mellom rekrutteringslaget i 2.divisjon og juniorlaget. En løsning Collins er veldig fornøyd med.

-Alle blir behandlet likt og de som presterer best på trening får spille. Vårt mål er å fokusere på lokale talenter. Tidligere har vi ikke hatt noen link med juniorlaget. Nå trener vi på de samme tingene og spillerne kan flyte rundt på alle tre lagene uten at spillestilen forandrer seg. Da får alle som vil spille for oss et tilbud.

Vanskelige år

Det har vært noen tunge år for norsk basket. Kristiansand Pirates har slitt med liten stall og ikke klart å hevde seg i den øverste divisjonen. Collins innrømmer at det har vært vanskelig å lede et lag med lite ressurser i den øverste divisjonen.

-Når jeg var trener i BLNO var det tøft. Jeg hadde en liten tropp og begrensede økonomiske rammer. Problemet med BLNO akkurat nå er at det er for få lag. I sommer var det en diskusjon om man skulle slå sammen BLNO og 1.divisjon som vi stilte oss positivt til. Det ble det ikke noe av, og vi ble satt tilbake i BLNO. Det var ikke interessant for oss.[sniplet faktaboks]

Nå blir det spill i 1.divisjon. Den sportslige motstanden blir bedre enn mange tror. Flere spillere som har mange sesonger bak seg i BLNO, har av private årsaker flyttet til klubber i 1.divisjon.  Noen lag krever at man bruker mye av sin tid til å trene, og det er vanskelig for mange å jobbe eller studere ved siden av. Mange spillere har bestemt seg for å spille 1.divisjon for å få mer tid til andre ting.

-Utfordringen for oss er at selv om vi ikke møter profesjonelle spillere, så har nivået i 1.divisjon økt. Det vil bli nye diskusjoner til våren om hva man skal gjøre med den norske basketligaen ettersom man har sett flere lag falle ut, men akkurat nå er vi fornøyd med å være i 1.divisjon avslutter Collins.