Sørnett

Tapte for Kvik Halden etter måldrama

TØFF KAMP: Selv ikke fire mål holdt for å ta Fløys første poeng for sesongen. ALLE FOTO: MICHAEL SELBEKK

Fløy er fortsatt poengløse i PostNord-ligaen etter dramatisk målfest på Flekkerøy kunstgress Colorlinebanen. Kampen endte 4–5 i favør bortelaget.

Publisert:

– Jeg syns det er en spesiell kamp, sier Fløy-trener Mattias Andersson til Sørnett etter kampen. Han er likevel fornøyd over lagets innsats mot det han mener er ligaens sterkeste start-ellever.

Kampen var fra avspark preget av hyppige målscoringer fra begge sider, og lenge var det helt åpent hvilket lag som kunne stikke av med seieren på den regntunge søndags ettermiddagen. Men selv med fire målscoringer er Fløy fortsatt uten poeng etter den syvende runden i PostNord-ligaen.

Farlige dødballer

Kun syv minutter inn i kampen gikk Kvik i ledelsen med tidlig scoring av Øystein Lundblad Næsheim, etter et pent angrep. Haldenserne fikk ikke beholde ledelsen lenge, og Magnus Hallandvik utlignet i trettende minutt med assist fra Torjus Kydland.

To minutter senere er det ny scoring på Flekkerøya, da Kvik-kaptein Dardan Mehmeti header ballen i mål etter et flott frispark fra Nøsheim. Men Fløy utligner nok en gang, til de rundt 100 oppmøtte tilskuerne sin store fornøyelse. Torjus Kydland serverer nok et flott innlegg, som Peder Andrés Karlsen header inn i mål. Det sto dermed 2–2 til pause.

[img143967_2LM]

Fire mål på ti minutter

Kampen tilspisset seg etter sidebytte, og det virket som at Kvik hadde mest kontroll i starten av omgangen. Likevel ble det Fløy som fikk første mål, og tok dermed ledelsen for første gang i kampen. Bursdagsbarnet Julian Brons, som ble 27 år på kampdagen, headet inn mål på nok en dødball. Men utligningen til 3-3 fra haldenserne kom kun få minutter senere.

Etter å ha tatt ledelsen igjen 4–3 etter scoring fra Magnus Ask Mikkelsen, utligner Almir Taletovic på dødball kun fire minutter senere. Deretter tar målfesten en pause, før det rakner for hjemmelaget i sluttminuttene. Taletovic header ballen vakkert inn i mål etter et velplassert innlegg fra Sabri Khattab, og scorer dermed kampens avgjørende mål.

Tre tilleggsminutter holder ikke for hjemmelaget, som tappert forsøker å utligne. Kampen ender 5–4 til Kvik Halden, og haldenserne tar med seg tre poeng etter en meget målrik ettermiddag.

– Mer ishockey enn fotball

[img143967_3RM]

Fløy-trener Mattias Andersson er fornøyd med motstanden Fløy-laget ga mot de besøkende østfoldingene.

– Ni mål er mer ishockey enn fotball. Det er hvertfall moro å se på, så håper jeg at folk liker å se et mer offensivt og sprudlende Fløy. Men det er klart at vi er nødt til å ta tak i dødballene mot, sier Fløy-trener Mattias Andersson.

Den tidligere fotballspilleren sier han ser forbedringer i spillet, og håper de kan ta med seg det positive videre.

– Men vi skal ikke behøve å score 5-6 mål for å vinne kamper, legger han til.

– Blandede følelser

[img143967_4RM]

Trener for Kvik Halden, Glenn Ståhl, var derimot ikke særlig fornøyd etter å ha sluppet inn fire mål mot bunnlaget, selv om det til slutt endte i seier til haldenserne likevel.

– Jeg har aldri på mine år som spiller opplevd noe som det her. Det kjennes som hver gang de kommer inn på vår banehalvdel så kan de score på alle slags angrep. Det er mange dårlige avgjørelser i forsvarsspillet og det er fullstendig kaos, sier en følelsesladd Kvik-trener etter kampen, før han fortsetter:

– Du vet ikke helt hva du skal gjøre fordi det er kaos. Alle prinsipper og det vi har jobbet med eksisterer ikke i dag. Akkurat nå har jeg det vanskelig med å være fornøyd med det vi presterer. Men glad for poengene er jeg nok om en time, kanskje, avslutter svensken.