Sørnett

Tredje strake uten tap

VANT KRIGEN: Start viste en spillerglede og en innstilling som var bedre enn på lenge i kveldens kamp mot Brann. Her ser vi Jesper Mathisen i duell med en Brann-spiller. Foto: Truls-Einar Johnsen

Start fikk en verst tenkelig start med baklengsmål etter 20 sekunder. Start kom derimot sterkt tilbake og vant til slutt 3-1. Dermed lever fremdeles håpet om å holde seg i eliteserien også neste sesong.

Publisert:

Kim Ojo ga de hardt pressede vertene en verst tenkelig start med baklengsmål nesten direkte fra avspark. Nigerianeren ble headet gjennom av Bentley, og Branns storscorer lot seg ikke be to ganger. Dermed hadde Start sluppet inn sitt første mål på tre kamper, og alt så fryktelig mørkt ut. Spesielt med tanke på at dette var kampen Start måtte vinne dersom det fremdeles skulle være håp om å overleve i eliteserien. Etter kveldens seier er det fire poeng opp til Fredrikstad som ligger over streken. Utfordrerne har også mange vanskelige kamper igjen, så dersom Start har litt tur i de siste kampene er det absolutt muligheter for å overleve i den øverste divisjonen.

Det tok litt tid før kampen kom inn i rett spor for sørlendingene. Den første halvtimen var preget av at Brann eide det meste av spillet, dog uten å skape spesielt farlige sjanser. Etter 35 minutter var det derimot som å skru på en bryter. Da var det et helt annet lag som sto frem. Den første antydningen til en ordentlig sjanse kom ti minutter før pause. Da ble Espen Hoff spilt gjennom av sin makker Ole Martin Årst, men Branns sisteskanse vartet opp med en strålende redning som hindret utligning.

Fem minutter senere lyktes samme Hoff med å sette ballen i mål. Den tidligere Stabæk-spilleren fikk lurt seg inn bak Branns forsvarsfirer og kom alene med keeper etter at Lars Grorud hadde tabbet seg ut. Denne gang var derimot Hoff sikker alene med Lecijewski, og utlingingen var et faktum. Bare tre minutter senere var kampen snudd på hodet. Denne gang var rollene byttet om. Hoff gjorde et godt forarbeid når han dro seg fri ute på høyresiden og la inn. På bakre stolpe dukket Årst opp og stanget Start ledelsen tre minutter før pause. Dermed er den evigunge scoringsmaskinen oppe i 15 mål, og deler toppscorertittelen i eliteserien med Rosenborgs Rade Prica.

Fortsatte å presse

Etter ti fantastiske minutter i slutten av første omgang gikk Start til pause med 2-1 ledelse. De gule og svarte opprettholdt det samme presset også i andre omgang, og bare fire minutter ut i omgangen ble det nettsus for tredje gang. Etter at Brann ikke lyktes med å klarere en corner vant Espen Børufsen ballen i returrommet. Børufsen klarte så vidt det var å holde seg på beina, og ladet kanonen fra 14 meter. Til tross for tomålsledelsen fortsatte laget å presse, og utover i omgangen så det ut som det var ett lag på banen. Spillegleden virket større enn på lenge, laget vartet opp med offensiv gladfotball og skapte samtidig flere store sjanser. Ut ifra sjanser og spill i andre omgang hadde det ikke vært noe å si på om Start hadde scoret både fem og seks mål, men det stoppet derimot på tre.

- Vi viser fremgang

Espen Hoff var en av flere som gjorde en ekstra god figur på kveldens Start-lag. Han var svært fornøyd etter kveldens seier.

- Det vi har vist den siste tiden tyder på fremgang. Hadde vi fått et mål i sekken etter 20 sekunder for halvannen måned siden hadde vi neppe klart å snu kampen. I dag viser vi god moral, kommer tilbake, og vinner kampen. Vi var nærmere både fire og fem enn Brann var redusering, sier Hoff.

Trener Mons Ivar Mjelde var imponert av innsatsen mot laget han trente til gull i 2007.

- Dette er det beste jeg har sett av Start siden jeg kom til klubben. Vi er bedre enn Brann i alle faser av spillet, og de har en god keeper som hindrer oss i å score enda flere mål. Jeg er veldig stolt av gutta i dag, sier Mjelde.

På spørsmål om Start kan redde plassen i eliteserien svarer han følgende:

- Vi skal bare tenke på tre poeng i hver kamp, og ikke fokusere for mye på tabellen. Kampen mot Odd blir veldig viktig. Den kan vi ikke tape.