Sørnett

- Vi trenger mer enn lokale unggutter

Johnny Kristiansen redder Espen Hoffs skudd under dagens avslutningstrening i Sørlandshallen. (Foto: Kjetil Nygaard)

Johnny Kristiansen redder Espen Hoffs skudd under dagens avslutningstrening i Sørlandshallen. (Foto: Kjetil Nygaard)

Espen Hoff sier det er bra med lokal satsing, men ser helst at flere rutinerte spillere kommer inn dørene på Sør Arena.

Publisert:

- Stallen er per i dag ikke fullkommen. Vi trenger påfyll, i alle fall om vi skal rykke rett opp igjen. Men den prosessen vi er inne i nå, med økonomiske utfordringer, avgjør hvor mye vi må forsterke, sier Espen Hoff.

A-stallen teller foreløpig kun 16 spillere. Det betyr at flere må inn før sesongstarten i april, for i det hele tatt å ha en full tropp. Samtidig risikerer Start å måtte si opp spillere med høy lønn, dersom spillerne ikke går med på betydelige lønnskutt. Det er ikke usannsynlig at flere av de rutinerte spillerne med gode lønninger kan bli tvunget til å forlate klubben.

Må forsterke utenfra

Oppsigelser eller ei, laget trenger flere spillere, og Hoff mener at klubben må hente etablerte spillere utenfra.

- Det er vel og bra å forsterke med lokale unggutter, men å tro at klubben skal kunne kjempe i toppen av 1. divisjon hvis vi kun henter sørlendinger, det går ikke. Vi har allerede hentet opp de beste spillerne fra egne rekker, sier Hoff.

I desember signerte Christian Tveit og Sondre Tronstad kontrakter som gjør dem til en del av A-stallen i 2012.

Avgjørelse i morgen

Administerende direktør i Start, Sveinung Hofstad, uttalte tidligere til ikstart.no at han ønsker å ha en stall med 10-12 rutinerte spillere med erfaring fra spill i eliteserien. I forrige uke sa Hofstad at en avklaring i den økonomiske situasjonen skal være på plass innen utgangen av januar. Det vil si i løpet av morgendagen.

- Sveinung har satt en frist på dette, så det blir et møte veldig snart. Det er ikke uaktuelt med et kollektivt lønnskutt. Å samle spillergruppen om en konkret løsning er vanskelig, sier spillernes talsmann, Espen Hoff.