Sørnett

Se "Kikki" løfte traktordekk

Her går Kikki en smertefull farmers walk på 70kgx2. Foto: Robert Tskhovrebov

Her går Kikki en smertefull farmers walk på 70kgx2. Foto: Robert Tskhovrebov

Ann Kristin (Kikki) Berli Johnsen var en av flere sørlendinger som regjerte pallen i helgens NM i Strongman på fredag. Se her løfter hun et dekk på 300kg.

Publisert:

[youtube]http://youtu.be/riFVqsQnuME[/youtube]

Det er syvende år på rad at NM i strongman arrangeres i Kristiansand. Det er derimot første gang i norsk historie at man arrangerer konkurranser for kvinner i tittelen Norges sterkeste kvinne med så mange deltakere.

- Det var beintøft. Spesielt markløften. Men det var også veldig moro, forteller den ferske vinneren.

Kikki Berli Johnsen (44) skrev seg dermed inn i historiebøkene som Norges sterkeste kvinne blant de 10 påmeldte. Sterke Renate Loraas og Janne Grandalen sloss seg også til pallplassering men måtte se seg slått av kraftkvinnen Kikki fra Arendal.

Veteranen fikk revansje

Veteranen Lars Erik Nilsen (38) fikk revansje fra fjoråret og tok seier i vektklasse for de under 105 kg på sitt tiende år som strongman deltaker.

I kategorien for menn under 90 kg kjempet sørlendingen Andreas Varland (26) seg til seier. Han presset grenser og forventinger når han løftet hele 220 kg 14 ganger i løpet av et minutt. Han måtte likevel duellere om første plassen mot  Stian Lønnum Thune.

Konkurransen blir tøffere

Co arrangør og speaker, Per Andrew Lier, synes helgens arrangement har vært det beste hittil.

- Utøverne presterte vanvittig bra. Blant annet var siste øvelse i markløft bare helt rått forteller Lier.

Lier kan fortelle at konkurransene bare blir tøffere og tøffere for hvert år.

- Det er blitt sosialt akseptert å være sterk og atletisk. Det skaper større pågang og tøffere konkurranse. Folk satser mer og presser hverandre til å prestere høyere.

Lier mener dette også har skapt en arena for kvinner.

- Vi har opplevd en økende pågang fra kvinner som ønsker å konkurrere. I år fikk vi endelig kåre Norges sterkeste kvinne, forteller Lier til sørnett.

(Her er resultatene fra fredagens konkurranse fra Norges Sterkeste Mann og Kvinne sine facebooksider)