Sørnett

Start - Aalesund 0 - 1

Aalesund vant fullt fortjent på Sør Arena.

Publisert:

Start tapte 0-1 mot Aalesund på Sør Arena på søndag. Start var riktignok heldige som ikke tapte med større margin. Etter en jevnspilt førsteomgang hvor begge lag hadde sine sjanser, tok Aalesund over kampen i andre omgang.

Bård Borgersen ble byttet ut i pausen etter å ha fått en smell i første omgang. Start-trener Knut Tørum valgte da å flytte Olufemi Oladapo ned på midtstopperplass og bytte inn Christian Bolaños på midten.

Oladapo var tydelig ukomfortabel som midtstopper. Det ble tydelig etter flere svake involveringer som førte til mange store sjanser imot, og Aalesund-spiss Glenn Roberts utnyttet en av disse da han fikk komme alene med Kenneth Høie og satte ballen i mål i det 60. minutt.

Starts Solomon Owello fikk en kjempesjanse til å utligne etter 73 minutter. Han tok seg inn i feltet og skjøt hardt mot mål, men skuddet gikk rett på AaFK-keeper Anders Lindegaard.

I det 84. minutt fikk Aalesunds innbytter Alexander Mathisen en stor mulighet til å punktere kampen, og bare en god redning fra Starts keeper Kenneth Høie forhindret at sunnmøringene gikk opp i tomålsledelse.

Alt sviktet
Start hadde en svært dårlig dag på jobben, og en tydelig skuffet og irritert Tørum møtte pressen etter kampen uten helt å kunne sette fingeren på hva som gikk galt.

- Sitter igjen med dårlig følelse etter en dårlig kamp. Vi manglet alt, og forsvarspillet var tafatt og vi slapp dem til alt for lett, sier Tørum.

Starts kaptein Geir Ludvig Fevang var også skuffet etter kampen. Han mener de slet mot et svært defensivt Aalesund, og at de ikke var tålmodige nok.

Aalesundtrener Kjetil Rekdal var fornøyd med tre poeng, men mener laget hans burde vunnet med større margin.

- Vi skaper mange store sjanser som vi bør klare å sette. Vi er selv skyld i at vi må kjempe litt på slutten for å beholde ledelsen, sa Rekdal.