Sørnett

Vigør til Aalborg for å lære

A-lagstrener: Leif Otto Paulsen er en av de som var med på turen. Foto: Thomas S. Thorsen

A-lagstrener: Leif Otto Paulsen er en av de som var med på turen. Foto: Thomas S. Thorsen

Forrige helg reiste 50 trenere fra idrettsklubben Vigør FK til og Aalborg for å få lære hvordan den danske Superligaklubben drives.

Publisert:

I fjor ble tredjedivisjonsklubben Vigør og den danske storklubben Aalborg enige om en samarbeidsavtale. Denne avtalen gikk ut på at Aalborg ville få beskjed før alle andre klubber om det dukket opp et stort talent i sørlandsklubbens rekker. Til gjengjeld ville Vigør få mulighet til å komme ned til Aalborg for omvisning i klubben, og også få tips til blant annet hvordan klubben drives og deres syn på talentutvikling.

- Dette var en del av den samarbeidsavtalen, ja. Vi har vært utrolig heldige, forteller sportssjef i Vigør, Ruben Kleiven.

 

- Mye å ta med seg hjem

Aalborg ligger for øyeblikket på tredjeplass i dansk Superliga, og gjør åpenbart mye bra innad i klubben. Kleiven sier videre at det var fint å få komme ned og se hvordan de jobber. Vigørs A-lagstrener, Leif Otto Paulsen, forteller at det var mye nyttig informasjon de kunne ta med seg hjem til Norge.

- Vi syns spesielt det var veldig interessant å se deres syn på talentutvikling.

Daglig leder i Vigør, Geir Torvund, forteller at klubben sendte ned totalt 50 trenere fra alle aldersgruppene fra A-lag og helt ned til gutter 6-lagene.

- Aalborg er en klubb som har satt seg som mål at iløpet av noen år skal 50 prosent av troppen være egenutviklede spillere, forteller Paulsen.

 

Suksess

Ifølge sportssjef Kleiven var turen en suksess.

- Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger. Folk sier at de lærte mye der nede, sier han.

At turen var en suksess sier Paulsen seg helt enig i.

- Det var et veldig godt opplegg der nede. I tillegg var det bra for samholdet også, ettersom vi var så mange.

Avslutningsvis forteller Paulsen at han syns at det gjøres mye bra i egen klubb, men merket etter besøket i den danske storklubben at det også er mye å bli bedre på.

Nøkkelord