Sørnett

Store forventninger til bokhøsten

Bestselgerbordet med de forventede bestselgerne fram mot jul

Bestselgerbordet med de forventede bestselgerne fram mot jul

Hver høst presenterer norske forlag sine nye boktitler. På Birting Libris i Markens forbereder de ansatte seg på en travel høst.

Publisert:

[sniplet faktaboks]- Det er bredden av bøker som kjennetegner høsten, sier en forventningsfull bokhandler Fillip Jahnsson.

Han vet at ukene og månedene framover mot jul vil bli god butikk.

Lokale forfattere

I morgen kommer det en ny bok i serien ”Rusletur i Markens” – som er en populær serie med et historisk blikk på Kvadraturen.

I tillegg trekker Jahnssen fram Karl Ole Knausgårds nyeste bok ”Min kamp” – bok 1.

- Denne boken er ment som første del i en seksbinds selvbiografisk serie om Knausgårds liv. Det er et veldig spennende prosjekt, og vi selger godt med denne boken, forteller Jahnssen.

Knausgård er oppvokst på Tromøya ved Arendal og  i Kristiansand hvor han var elev ved Kristiansand Katedralskole. For tiden bor han i Oslo.

Bestselgerne

De ansatte ved Birting Libris har blitt enige om tre bøker som de mener vil bli bestselgere i tiden framover. Særlig er det knyttet forventninger rundt Jo Nesbøs siste roman om Harry Hole, ”Panserhjerte”

- ”Panserhjerte” er vår bestselger, og vi regner med at den vil bli vår bestselger for dette året, sier Jahnsson

Jahnsson tror nemlig ”Panserhjerte” vil befinne seg under temmelig mange juletrær når julekvelden kommer om noen små måneder.

De andre bestselgerne Birting Libris ansatte har stor tro på er Roy Jakobsens skildrende oppvekstroman fra 1960-tallets Oslo, "Vidunderbarn". Også Cecilia Samartins roman ”Salvadorena” ventes det mye av.