Sørnett

Tegnesnakk med Jenny Jordahl

Jenny Jordahl, illustratør og tegneserieskaper Foto: Privat Jeg synes det er så moro og tegne fisk og havfruer!

Jenny Jordahl, illustratør og tegneserieskaper Foto: Privat Jeg synes det er så moro og tegne fisk og havfruer!

«Tegnesnakk» med Jenny Jordahl er en digital foredragsserie som tok sted den 12.mai.2020, her kan folk som er interessert i tegning delta. Man får en gjennomgang fra start til slutt om hvordan man skal få liv i bildet. Dette er en digital foredragsserie som er arrangert av Litteraturhuset i Oslo. Publikum inviteres til å bli med hjem til illustratører, for å se hvordan de jobber.

Publisert:

Foredragsserien "Tegnesnakk" er arrangert av Litteraturhuset i Oslo. Publikum inviteres til å bli med hjem til illustratører, for å se hvordan de jobber. Hun har laget en film fra hjemmekontoret sitt, der hun legger vekt på å fortelle om sine tidligere opplevelser fra bokprosjekter. Hun tar oss gjennom tegneprosessen fra start til slutt og viser oss illustraksjonen, som et sluttsresultat. For å fange seernes interesse,  tegner hun en scene fra barneboken hennes «Hannemone og Hulda».

Fokus på barn og ungdom

Gjennom intervjuet forteller Jenny Jordahl, at hun setter hovedfokus på barn og ungdomsbøker, men det er flere av bøkene hennes som også egner seg for voksne. Filmen «Tegnesnakk-filmen» er for alle aldre, spesifikt for alle som er interessert i tegning, flere ganger har hun forsøkt å forklare enkelt hvordan hun jobber i hverdagen, sånn at de fleste små barn kan forstå.

Hva er det beste med «Tegnesnakk»?

-Det var artig å vise hvordan jeg jobber, og invitere folk inn på bakrommet på en måte. Jeg holder jo en del foredrag om illustrasjon, men man får jo ikke vist helt ordentlig hvordan hverdagen er som illustratør. Så jeg håper filmen kan vise litt mer av det, og forhåpentligvis være til inspirasjon, forteller Jenny Jordahl.