Sørnett

Toppserien har fått startsignal

Deilig å få en bekreftelse på oppstarten av Toppserien. Foto: Privat

Deilig å få en bekreftelse på oppstarten av Toppserien. Foto: Privat

Toppserien og Obosligaen får lov å starte tidligere enn først antatt. Neste uke kan de begynne å trene for fullt.

Publisert:

Beskjeden kom i en pressemelding fra Norges Fotballforbund (NFF) tirsdag.

Eliteserieklubbene har holdt på en god stund i forberedelsene til oppstarten 16.juni. De fikk lovt til å begynne med full kontakttrening dersom spillerne gikk i isolasjon utenfor treningene.

Grunnen til at Toppserien ikke har startet opp enda er økonomiske og praktiske forhold i henhold til smittevernskravene. Nå har det kommet på plass en ordning som også gir damene grønt lys for full kontakts-treninger.

Neste mandag kan dermed Toppserie-lagen begynne å trene på normalt vis.

Det planlegges at Toppserien skal ha oppstart den første uken i juli, noe som vil være før målet de hadde satt seg om 11.juli.

Grunnen til at det åpnes for en tidligere start for damene, er de gode erfaringene som Eliteserien har hatt til nå. Eliteserieklubbene har ikke hatt noe problemer til nå.

 

– Det er veldig deilig og etterlengtet at vi endelig kan offentliggjøre en konkret dato for oppstart i Toppserien. Klubbene har gjort en kjempejobb med å gjøre seg klare til å håndtere det krevende smittevernsregimet, og det har gått raskere enn ventet. Det er nok noen som ikke har alt på plass ennå, men det er likevel god tid til seriestart. Vi får en fin oppkjøringsperiode på nesten seks uker, noe som er godt å ta med seg etter lang tid uten kontakttrening, sier daglig leder i Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen.

 

Les mer om oppstarten av Toppserien her:

https://sornett.no/arkiv/207800