Sørnett

Tror søknadstallene vil øke

Ina Stiansen og Ida Neess trives i Kristiansand. Foto: Øyvind Bjerkestrand

Ina Stiansen og Ida Neess trives i Kristiansand. Foto: Øyvind Bjerkestrand

Universitetet i Agder er mer populært enn noen gang før. Ronny Løkås ved opptakskontoret ved UiA tror trenden vil fortsette.

Publisert:

 

I februar og mars er det mange som holder på å søke studieplass ved universiteter og høgskoler til høsten landet rundt. Fristen for å søke via samordna opptak er 15.mars og en rekke fremtidige studenter er i ferd med å velge Universitetet i Agder som sitt framtidige studiested og Kristiansand eller Grimstad som studieplass. Søknadstall viser at de siste årene har det vært en klar økning i antall søknader til UiA. 2012 var et rekordår med stor stigning for søknader gjennom samordna opptak og i 2013 steg tallene ytterlig. Ronny Løkås er leder for opptakskontoret ved UiA og han tror trenden kommer til å fortsette.

- Jeg tror absolutt utviklingen fortsetter og at søkertallene vil stige videre de neste årene, uttaler Løkås.

Studentmiljøet et viktig

Løkås tror det kan være flere årsaker til de økende tallene, men peker på et godt studentmiljø som en av de viktigste faktorene.

- Studentmiljøet har mange tilbud og god pågang. Vi hører at mange er godt fornøyde med studentmiljøet i Kristiansand og Grimstad. Jeg har også hørt mange si at campusen i Grimstad er blant landets fineste.

Løkås mener også andre faktorer er viktige for de gode søknadstallene.

- Studiene i seg selv bidrar til økte søknadstall. Det er både blitt ett bredere studietilbud og en høyere kvalitet på studiene. Flere studenter virker å være fornøyd med studiekvaliteten, forteller Løkås.

Sterkt faglig

Studentene Ina Stiansen og Ida Neess trives godt ved UiA og er spesielt godt fornøyd med det faglige tilbudet. Begge holder på med sisteåret på en mastergrad i velferdsstudier og de mener skolens studiekvalitet var viktig for at de ikke stoppet med ferdig bachelorgrad, men fortsatte på mastergrad.

- Det er nok skolen sin «feil» at jeg fortsatte til mastergrad, forteller Ina Stiansen med et glimt i øyet.

Hun har tidligere studert ved Høgskolen i Lillehammer og mener at det faglige tilbudet er sterkere i Kristiansand.

- Kvaliteten på studiet er bra og det er veldig enkelt å få god veiledning fra lærere og forelesere.

[img108469_2RM]

Godt miljø

Begge studentene er godt fornøyd med studentmiljøet i byen. Selv engasjerer de seg ikke altfor mye, men de er glad for at tilbudet er så bra det er.

- Det er mange studentforeninger, konserter og ting som skjer. Alt virker veldig godt organisert, forteller Ida Neess. – Treningsstudioet på Spicheren er også blitt brukt en del, sier hun videre.

Godt rykte

Begge jentene har studert andre steder enn Kristiansand tidligere, men ingen av dem angrer på at de valgte Kristiansand som studiested. Ida Neess studerte tidligere i Alta, men ville gjerne prøve noe annet. Hun hadde hørt mye godt om UiA og universitetet har levd opp til forventningene.

- Studiet er bra og skolen er veldig flott. Skolen har en veldig bra kantine og et godt bibliotek, sier Neess.

- Det er også veldig behagelig at alt er samlet på ett sted. Alle skolebyggene er samlet og det er kort vei til sentrum dersom man skal noe der, legger Stiansen til tilslutt.