Sørnett

Ulovlig smugling til privat eie

I halv fire tiden søndag ettermiddag gikk en ung mann i land i Kristiansand med alle disse dyrene festet til kroppen.

Publisert:

Tollvesnet ante fred og ingen fare før de fant en tarantella i bagasjen til den unge mannen. Da de ransaket han fikk de seg et sjokk. På overkroppen og beina hadde mannen pakket på seg både slanger og øgler. I alt hadde mannen smuglet inn 14 pytonslanger, 10 øgler av sorten leopardalbino-gekkoer og en tarantella.

Disse reptilene skal mannen vistnok ha kjøpt lovlig i en butikk i Danmark, hvor det er andre regler for sånt enn i Norge. Mannen kjøpte disse dyrene til seg selv og har uttalt at han ønsket å eie disse privat. I Norge er det forbudt å ha reptiler til privat eie.  I følge fvn.no får mannen et forelegg på 12.500 kroner og dyrenes sjebne hviler nå i hendene på mattilsynet.

Seniorinspektør i mattilsynet, Gunn Kristin Osala, kan nå bekrefte at de er på utkikk etter et sted dyrene kan være.  - Vi er i kontakt med dyreparkene i Kristiansand og Arendal, det er viktig at vi finner et sted de kan være. Dyrene er kalde fordi vi ikke har noe sted hvor forholdene er tilrettelagt for de, om vi ikke finner noe sted til dyrene må de avlives.