Sørnett

Cupen 2023 sparkes i gang:

- Vi har ingenting å tape

Hovedtrener i Randesund IL, Kjetil Sørensen
 Foto: Magnus Ytterbø

Hovedtrener i Randesund IL, Kjetil Sørensen Foto: Magnus Ytterbø

Den første ordinære runden i norgesmesterskapet i fotball for menn sparkes i gang denne uken. For gutta i Randesund IL betyr dette besøk fra Arendal fotball.

Publisert:

Sist oppdatert: 23.05.2023 kl 11:50

- Vi forventer oss en tøff match der vi må være hundre prosent påskrudd fra start, forteller William Johnsen, midtbanespiller på Randesund IL.

Randesund har fått en tung start på sesongen og står per dags dato med ett fattig poeng på seks spilte kamper i tredjedivisjon avdeling tre. Som om ikke det var nok, har de i disse kampene til gode å score noen mål. Nå skal de prøve å få hull på byllen mot Arendal, som ligger helt i toppen i divisjonen over.

Dårlig start

Til tross for en trå åpning er det fortsatt god stemning i spillergruppa, forteller Johnsen videre.

- Stemningen er god selv om det har vært en dårlig start. Vi har troa på egne ferdigheter fortsatt og det må vi også ha inn mot Arendal kampen hvis vi skal ha en mulighet, sier Johnsen.

Hovedtrener Kjetil Sørensen deler flere av de samme tankene som Johnsen og forteller videre:

- Vi har en ganske lik sesongstart som det vi hadde i fjor, bortsett fra at vi ikke scorer nok mål i serien. I kvalifiseringsrundene til cupen har vi bøttet inn mål, også har det stoppet opp i seriespillet, sier han til Sørnett.

William Johnsen
 Foto: Magnus Ytterbø

William Johnsen Foto: Magnus Ytterbø

De to lagene møttes også tidligere i vår, i en treningskamp som Arendal vant 4-2. Siden den kampen har hardtsatsende Arendal fortsatt mot målet om spill i Obos-ligaen i 2024.

- Jeg håper og tror at gutta går inn i kampen med tankegangen om at de har ingenting å tape. Det er alltid gøy å møte sterk motstand og jeg ser også på det som en mulighet for oss til å lære, forteller Sørensen.

Annerledes cup

Grunnet utsettelser som følge av koronapandemien har norgesmesterskapet for herrer 2022 blitt spilt ferdig i 2023. Noe som gjorde at cupfinalen 2022 ble ferdig spilt nå i helgen rett før runde 1, 2023 begynner. Dette årets finale skal spilles på Ullevaal stadion 10 desember.

- Vi vet at hvis vi gjør det vi skal, så har vi muligheten til å slå Arendal, avslutter Johnsen.