Sørnett

Redde for å miste varmtvannsbasseng

Kristiansand svømmehall skal legges ned i august til neste år. Det er enda ikke funnet et alternativ for brukerene av varmtvannbassenget. Norsk Revmatikerforbund er blant annet dem som trenger tilbudet av helsemessige grunner.

Publisert:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aEK5QTawuZA[/youtube]- For oss med for eksempel Bekhterev handler bassenget om å være eller ikke være, forteller Anne Grete Bodin Erdal som er fylkesleder i Norsk Revmatikerforbund.

Hun er en av dem som inviterte politikerne i kommunen til svømmehallen mandag kveld. Målet var å vise behovet flere har for et varmtvannsbasseng i Kristiansand. Hun mener to år uten et slikt tilbud kan få store konsekvenser.

- Jeg tør ikke tenke tanken helt ut. Det vil få innvirkning på sykefravær, bevegelighet og det å leve godt med revmatismen, sier Erdal fortvilet.

Instruktør Bente Irene Aas ser også mørkt på to år uten varmtvannsbasseng.[sniplet faktaboks]- Helt forferdelig. Mindre trening fører ofte til økt forbruk på medisiner og virker negativt inn på humøret.

Hun forklarer at det varme vannet gjør leddene mykere og derfor lettere å bevege. Ved trening i vann minsker man også risikoen for belastningsskader.

Nestleder i Kristiansand Arbeiderparti deltok på treningen i det varme vannet. Hun mente at et tiltak måtte iverksettes for å sikre revmatikerne og andre brukere dette tilbudet.

- Man kan som en midlertid løsning bruke et av de andre bassengene i kommunen, som for eksempel Vågsbygd, og varme det opp en dag i uken. Dette blir gjort andre steder så hvorfor ikke Kristiansand? Nå må vi bare få i gang en dialog for å få dette til, sier Ap-politikeren som skal ta dette med videre til sin gruppe.

Instruktør Aas var glad for at politikere tok seg tid til å komme på treningen. Hun håper at de finner en løsning på bassengproblemet.

- Hvis ikke de har fått øynene opp før, burde de etterhvert få dem opp og se at vi virkelig trenger et tilbud. Det er så mange som er revmatikere på et eller annet vis. Finnes det ikke noen tilbud vil det ramme mange.