Sørnett

Ønsker flere unge i aktivitet

Geir Thorstensen, daglig leder i Idrettsrådet. Foto: Privat

Geir Thorstensen, daglig leder i Idrettsrådet. Foto: Privat

Onsdag skal kulturvalget vurdere mulighetene for at idrettsklubbene kan tilby aktivitet rettet mot barn og unge som ikke allerede deltar i idretten. Kommunen anbefaler ikke at det opprettes en ny tilskuddsordning men åpner opp for omfordeling av midler.

Publisert:

- Det er selvsagt at ikke alle skal drive med idrett. Men hvis de velger å bli med i en idrettslag lærer de seg en idrett og det skaper et sosialt miljø, sier Geir Thorstensen.

Kulturvalget skal onsdag vurdere om idrettsklubbene kan tilby barn og unge flere muligheter til å delta i idrett. Det viser seg at det allerede er en god deltakelse i aktivitetene i idrettsklubbene i Kristiansand blant fem-seksåringer. Men over tid faller deltakelsen blant femtenåringer.

Ifølge statistikken fra Ungdata så kan man tydelig se endringen på hvor mange velger å fortsette:

[img232613_2LM]

[img232613_3LM]

Saksbehandler Ole Magnus Skisland forteller at det finnes flere grunner til unge slutter i idretten.

[img232613_4RM]

- Det er en forskjell mellom en seksåring og en femtenåring. En seksåring vil jo helst holde seg i aktivitet i aktivitet og omgås med andre unger mens en femtenåring kan for eksempel ha mye skole og det kan eventuelt være konkurranse i hverdagen, sier Ole Magnus.

En del unge får ikke delta i slike aktiviteter på grunn av families inntekt. Thorstensen forteller at kommunen legger til rette og har utstyr til utlån som er lett tilgjengelig.

- Det er en veldig fin ordning, noen syns kanskje det er litt dumt å låne og vil ha sitt eget, men kommunen har noe som heter Fritidsfond hvor de kan få inntil ti tusen i året avhengig av foreldrenes inntekt.

Det finnes muligheter for at flere barn og unge skal få delta i organiserte klubber. Skolen er klart viktigst informasjonskanal for unge og spesielt foreldre.

- Inntekt kan være en grunn, noe annet er at idrettsklubbene kunne vært litt mer på tilbudssiden. Idrettsklubbene kan ikke nekte noen å melde seg inn og alle som vil prøve seg er velkommen, forteller Geir.

 

 

Nyheter Vis flere

Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Kristiansands unge sier deres meninger
Er gresset grønnere i Kristiansand?
Oppstart av IK Start kvinner har hjulpet på interessen for kvinnefotball i Kristiansand