Sørnett

"My darlings" ble til "Little darlings"

Et av bidragene til kunstutstillingen "Little darlings" FOTO: H.Edvardsen

Et av bidragene til kunstutstillingen "Little darlings" FOTO: H.Edvardsen

Fra torsdag kan du se Irene Myran-inspirert kunst fra elever ved Kristiansand kulturskole på veggene i Sørlandet Kunstmuseum.

Publisert:

I snart to måneder har de besøkende på Sørlandet Kunstmuseum (SKMU) latt seg begeistre av Irene Myrans utstilling, My darlings. Elever fra Kristiansand kulturskole har latt seg inspirere av Myrans kunst. På torsdag inviterer de til åpning av sin egen utstilling, Little darlings, også den på SKMU.

Unik mulighet

Rudi Willem, lærer ved kulturskolen, er fornøyd med bidragene de unge kunstnerspirene har levert. Han mener at flere elever har truffet på det formmessige, og at de har klart å fange Myrans stil i verkene sine. Prosjektet startet etter at elevene hadde vært på Myrans utstilling. De har også fått besøke kunstnerens verksted, og har fått undervisning av henne der. Willem understreker at dette er en enestående mulighet for de unge og håpefulle kunstnerene, som alle er mellom åtte og fjorten år gamle.

- Dette er jo en unik mulighet for elevene. Det er ikke alle som får stille ut kunsten sin hos SKMU, spesielt ikke i så ung alder, avslutter han.