Sørnett

Rådhuset dyrere enn planlagt

På tross av millionbom i sluttbeløp på det nye rådhuset, er ikke prosjektleder Arne Birkeland bekymret for det endelige resultatet.

Publisert:

– Blant annet har byggekraner og stillaser vært i bruk lenger enn beregnet. Fasaden skulle bevares, så den måtte støttes opp. I tillegg var det behov for mer reparasjoner på fasaden enn det vi trodde, sier prosjektleder Arne Birkeland, i Kristiansand Eiendom

Dette er noe av grunnen til at kommunens nettsider onsdag morgen meldte om at det nye rådhuset går kraftig i minus. I steden for rundt 445 millioner som bygget egentlig skulle koste, vil det nå komme på en prislapp i området rundt 515 millioner. Det vil si en overskridelse på ca 5,3 prosent.

Ikke bekymret

– Det er ikke dramatisk mye, men det er uheldig. Nå gir vi en prognose på sluttsummen ut fra det grunnlaget vi har i dag. Jeg er rimelig sikker på at det ikke blir behov for å be om mer penger, sier Birkeland.

Bygget skal stå i bruk februar 2014 og skal huse 400 av kommunens kontoransatte, kurs og kompetansesenter, servicekontor i 1. etasje og turistkontor.