Sørnett

Rekordmange funksjonshemmede ville finne sin sport

F.V: Sasja Aleksander Austrud i intens kamp mot Erik Peder Sivertsen. FOTO: Raymond Andre Martinsen

F.V: Sasja Aleksander Austrud i intens kamp mot Erik Peder Sivertsen. FOTO: Raymond Andre Martinsen

Dobbelt så mange som i fjor møtte tirsdag opp på idrettsdag for funksjonshemmede, for å finne en sport som kunne passe for dem.

Publisert:

[youtube]https://youtu.be/3ChWemLNNe0[/youtube]

- Jeg har veldig lyst til å finne en plass der jeg kan drive med idrett. Sier Erik Peder Sivertsen (12). Tirsdag ble "Grenseløs idrettsdag 2016" arrangert på Idda Arena i Kristiansand.

Han er en av nærmere 140 funksjonshemmede som deltok på Grenseløs idrettsglede på Idda Arena i Kristiansand tirsdag. Sivertsen beveger seg rundt på gulvet i rullestolen. Like fort som motstanderen, som ikke har funksjonsnedsettelse. Rullestolen virker ikke som en hindring når han spiller badminton.  Flua (den lille tingen de kaster til hverandre i badminton) flyr raskt fram og tilbake over nettet.  De to spillerne er raske i reaksjonen. Spillet er intenst, flua spretter fra rekkert til rekkert og går få ganger bakken på et spill.

- Det var veldig gøy, du blir veldig aktiv når du spiller badminton. Kroppen kommer i bevegelse, forklarer Erik Peder Sivertsen videre.

 

Populært arrangement

I år var det tredje gangen det populære arrangementet for barn, ungdom og unge voksne ble arrangert. Årets arrangement hadde rekordmange deltakere og idretter. Arrangørene Britt Ingebjørg Fossli og Åse Karin Vigemyr er begge svært fornøyde med årets grenseløs idrettsdag

- I fjor var det rundt 70 påmeldte så det er 100 prosent økning fra i fjor. Forteller Fossli, fagkonsulent i Norges idrettsforbund.

- I år har vi 15 forskjellige poster med ulike typer idretter, og ulike aktiviteter som ikke er rene idretter, sier Vigemyr, som er rådgiver i Vest Agder idrettskrets. Hun jobber blant annet med idrett for de med funksjonsnedsettelse.

Har vært med fra starten

Erik Peder Sivertsen har vært med siden starten for tre år siden, og er glad for arrangementet.  

- Det er veldig kult at folk gidder å gjøre dette her.  Det er veldig bra for oss som er funksjonshemmet å drive med idrett, forteller Peder Sivertsen.

Sasja Aleksander Austrud (16) deltar for første gang og er veldig glad for at det finnes et slikt tilbud.

- Det er veldig gøy å være her og så var det bra at så mange dukket opp. Det er spennende å få muligheten til å prøve noe nytt, for å se om det er noe jeg kan fortsette med, sier han.

Målet med Grenseløs idrettsdag er å la de med funksjonsnedsettelse få prøve ulike idretter og aktiviteter. Arrangørene håper at det skal resultere i at de som deltar finner en idrett de har lyst til å drive på med videre.

- Jeg tror det er veldig mange som ikke vet hva som finnes av ulike tilbud, sier Fossli.

De kan oppleve å finne ut: - Jøss, jeg klarte jammen meg en idrett jeg også.  Det kan være en oppmuntring i hverdagen og et springbrett til å komme videre.

Åse Karin Vigemyr, rådgiver i Vest Agder idrettskrets

Alle skal med

De ønsker samtidig at de som er ledsagere og følgepersoner skal være med og delta sammen med de med funksjonsnedsettelse.  

- Vi tror dette gjør eleven mer aktiv, dessuten er det er noe som kan gjøres sammen.  Det blir en mer en sosial profil på det, forteller Vigemyr.

Arrangementet er en annerledes skoledag for de med funksjonsnedsettelse. Vigemyr håper dette skal føre til at deltakerne får en bedre mestringsfølelse, og at de ser at de kan få til mer enn de tror. 

- De kan oppleve å finne ut: - Jøss, jeg klarte jammen meg en idrett jeg også.  Det kan være en oppmuntring i hverdagen og et springbrett til å komme videre. Avslutter hun.

Les mer her: - Gøy å hjelpe

[nggallery id=590]