Sørnett

Satser nytt innen sosiale medier

GRÛNDER: Hanna Aase har et nytt prosjekt på gang med Wonderloop. Foto: Henrik Myhrvold Simensen

GRÛNDER: Hanna Aase har et nytt prosjekt på gang med Wonderloop. Foto: Henrik Myhrvold Simensen

Wonderloop er Hanna Aase sitt nye ambisiøse prosjekt innen sosiale medier.

Publisert:

 

Gründeren Hanna Aase var en av de første til å se potensiale til sosiale medier i jobbsammenheng.  I 2008 startet hun Toveis Medier med intensjonen om å lære bedrifter og bruke sosiale medier for å markedsføre seg selv.

- Mange sa den gang at sosiale medier, som for eksempel Facebook ikke hadde noe i arbeidslivet og gjøre, forteller Aase.

Med fasit i hånd fire år senere, kan man trygt fastslå at de tok feil, Toveis Medier ble en suksess, og Hanna har kunnet livnære seg på å forelese bedrifter innen bruk av sosiale medier. Et foretak de som har benyttet seg av skryter stort av.

"Eminent foredrag om sosiale medier nettopp gjennomført hos oss i Bauer Energi - særdeles fornøyd med Hanna Aase", skrev en godt fornøyd Kenneth Mortensen på sin Facebook-profil etter Aases foredrag.

Nytt prosjekt
Det siste halvannet året har hun brukt på å utvikle en ny idé, Wonderloop. Et nytt sosialt nettverk hun ønsker å skape gjennom en app. Et nettverk som enklere skal gi muligheten til å treffe nye mennesker, og dele muligheter med hverandre.

Til tross for å allerede ha brukt halvannet år på ideen er det fortsatt en lang vei å gå før den er en realitet. Den tiden hun har jobbet med prosjektet har den unge gründeren reist verden rundt på forskjellige konferanser, hvor hun har hentet inn kunnskap og inspirasjon til å starte teknologiselskapet hun har ambisjoner om å skape.

- Halvparten av tiden er jeg i utlandet, hvor jeg treffer mennesker som kan hjelpe meg gjennomføre ideen min, forteller hun.

Trenger hjelp
Den ambisiøse Kristiansands-jenta har kommet en lang vei på egenhånd, men for å få satt ideen om Wonderloop ut i spill er hun avhengig av hjelp fra andre. Å få den ut i virkelighet er forståelig nok ikke gratis, dermed var det en stor skuffelse for henne, da Innovasjon Norge avslo prosjektet hennes, og ikke ville bidra med midler til prosjektet.

- De trodde ikke jeg hadde ressurser til å gjennomføre det, de kalte det for ambisiøst, forklarte Aase til Sørnett.

Likevel er det ikke finansieringen Aase ser som den største utfordringen. Allerede har hun to team hun administrerer i Polen, men hun er fortsatt på leting etter det tekniske talentet som kan få ideen ut i praksis.

- Jeg har midler, men leter fortsatt etter IOS-utvikler (Iphone-utvikler), sier hun.

Om en IOS-utvikler kommer på plass kan med andre ord prosjektet den kvinnelige gründeren har brukt det siste halvannet året på virkelig begynne og ta form. Og kanskje har vi da nok et sosialt nettverk vevd inn i hverdagen?

Du kan sjekke ut Wonderloop på siden deres her.